Миран Кујунџић најбољи поентер Париз волеја: Пет сезона у Воши за незаборав

Прва сезона у дресу Париз волеја за одбојкаша Мирана Кујунџића била је посебна због индивидуалног успеха и изазовне ситуације с којом се суочио по доласку у славни клуб. Суботичанин, поникао у Спартаку, који се афирмисао у Војводини НС семе, у којој је и као капитен подизао пехаре, отиснуо се у Француску пре две године.
kujundzic
Фото: Youtube Printscreen

Најпре је отишао у Туркоан, да би прешао у Париз волеј и ове сезоне био је најбољи поентер некадашњег првака Европе, а дванаести примач у лиги. Тек су му 23 године и пред њим је блистава каријера, с тим што у свакој прлици истиче да су му године проведене у Воши за незаборав.

– Нисам знао  за статистичке податке у мом клубу док нису објављени. Драго ми је због тога, поготово када се узме у обзир да нисам одиграо осам - девет утакмица – прокоментарисао је  Кујунџић успех остварен прве године у Граду светлости. 

Управо је и због неиграња ова сезона била нетипична за примача сервиса.


Нада се игри у Лиги нација

На ширем списку селектора Србије Слободана Ковача нашао се и Миран Кујунџић и тренутно је са државним тимом на припремама у Врњачкој Бањи. Суботичанин је дебитовао у сениорском дресу 2017. године у Светској лиги, када је играо у Ирану и Аргентини, да би поново био члан националног тима у Лиги нација 2019. и том приликом је добио највише прилика, на четири викенда.

– Тада сам и забележио најбоље партије у дресу Србије. Надам се да ћу се и сада наћи на списку за Лигу нација, ако не за почетак такмичења, онда на половини када ће, колико сам чуо, моћи нових шест играча да се прикључе.    

Миран је провео пет сезона у Војводини НС семе, одакле је и отишао у иностранство.

– Пратим све шта се дешава у клубу, ипак сам ту провео доста времена. Другар сам са играчима који су и даље тамо, тако да навијам за црвено–беле, јер пет сезона проведених у Новом Саду су за незаборав – казао је Кујунџић.


– По доласку у Париз, после недељу дана, зарадио сам повреду рамена и морао сам на једномесечну паузу. Вратио сам се и одиграо једну утакмицу и угануо скочни зглоб, што ме је приморало да пропустим још два дуела. Никада ми се то није десило до сада. У међувремену је била и пауза у првенству због короне, тако да сам редовно заиграо тек у децембру. Брзо сам се, међутим, вратио у форму и до краја није више било никаквих проблема – осврнуо се Кујунџић ситуацију у којој се нашао.

Његов Париз волеј, с којим има уговор на још годину дана, завршио је Лигу А на десетом месту, а амбиције за следећу сезону су велике, с обзиром на то да је некадашњи шампион Европе премостио велике финансијске потешкоће, због којих је пре неколико година био и избачен у Про Б ранг такмичења. Нови власници клуба раде на томе да се врати стари сјај.

– Имали смо много проблема у првом делу сезоне са короном и повредама, у другом смо се побољшали, играли смо добро и била би друга прича да смо тако изгледали од почетка. Борили смо се да уђемо у плеј–оф, али нисмо успели. Управа склапа тим за следећу сезону, у којој су амбиције да будемо у врху табеле, јер је ово најтрофејнији француски клуб и челници желе да га врате на тај пут.

Неће бити лако Париз волеју да се нађе међу најбољим екипама Француске.

– Следеће сезоне лига ће бити јача, а доста је уједначена. Традиционално су  два тима изнад осталих, али ни оне не могу да се опусте, јер у сваком тренутку нека од екипа  може да изненади. Утакмице су јаке, што је добро, поготово за нас младе играче – рекао је  Кујунџић у разговору за „Дневник” и истакао да се  већ привикао на стил живота у овој земљи, као и да се француским служи све боље.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести