Незванично: Никић и Пековић за европску Војводину

Готово потпуна промена екипе у односу на прошлу сезону није затекла руковоство Одбојкашког клуба Војводина НС семе, које је брзински реаговало и, како незванично сазнајемо, веома је близу стварања новог шампионског, али и европског мозаика.
pekovic
Фото: Никола Пековић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Није тајна да у последњих готово два месеца новосадски одбојкашки гигант, предвођен председником Драгољубом Збиљићем, ради на довођењу играча и стварању квалитетне екипе и тај циљ је веома близу.

Да подсетимо, редове шампионске екипе напустили су Вучићевић, Мехић, Кујунџић, Шкундрић, Радевић, Ковачевић, Фундора и Костић, а црвено-бели су још раније ангажовали коректора Бушу и примача сервиса Ковачевића (Млади радник), средњег блокера Машуловића (Црвена звезда), те дизача Радовића, а шушка се да ће Новосађани ускоро завршити доласке још двојице играча. И то каквих!

Некадашњи репрезентативац Србије Милош Никић биће главна звезда прелазног рока, искусни примач сервиса (33 године) требао би да потпише једногодишњу верност Војводини НС семе, а с њим и репрезентативни либеро Никола Пековић (29), који је прошле сезоне наступао за Партизан, а пре тога четири године за новосадске црвено-беле. Још је непознато колико ће трајати његов уговор, али ће сигурно бити вишегодишњи.

У овом тренутку, говорка се о проналаску још једног решења на месту коректора, али се о томе још ништа тачно не зна. Шампион ће припреме за нову сезону пуну високих амбиција почети већ 22. јула, а до тада ће се највероатније знати комплетан тим који ће пред собом имати битке за три домаћа трофеја и проналазак пута до Лиге шампиона, на који креће из другог кола квалификација.

М. Ристић

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести