Одбојкаши Србије у Пловдиву ће одиграти мечеве петог викенда Лиге нација

ПЛОВДИВ: Пред три меча последњег викенда надметања по групама у Лиги нација, одбојкаши Србије се у Пловдиву припремају за добре партије и наставак подизања форме.
odbojkasi srbije
Фото: Dnevnik.rs

 (Од нашег специјалног извештача)

У Пловдиву их очекују одлични ривали - домаћин Бугарска, Иран и Америка. Истина, изгубили су наши све шансе за пласман на финални турнир у Чикаго, али их то неће спутати у намери да се покажу у најбољем светлу, а уз помоћ новопридошлих Немање Петрића, Марка Ивовића и Алексе Батака то је готово извесно.

Одлазак на завршни турнир најбољих шест репрезентација за селекцију Србије није био приоритет јер се почетком августа у Барију одржавају квалификације за Олимпијске игре, што је од највеће важности. Имајући то на уму, Лига нација имала је своју намену у припремама за квалификације за ОИ. Млади играчи из домаћег првенства добили су шансу, неки први пут, да се истакну и да осете јачину изазова играјући с неким од најбољих играча на планети, тако да је и уписаних пет победа сасвим испунило очекивања. Уз мало више искуства, које је недостајало на појединим мечевима, уписана би била и нека победа више, али се на то не обраћа велика пажња.


Ивовић: Младићи се добро показали

Марко Ивовић се прикључио репрезентацији у Пловдиву и већ на првом тренингу показао зашто је неизоставни у постави. С њим на терену наш тим ће добити већу ширину у нападу и мирнији пријем сервиса. Пратио је све наше утакмице и задовољан је оним што су приказали млађи играчи.

- Најбитније нам је да се спремимо за олимпијске квалификације и да до тада одрадимо све по плану и програму. Искрено се надам доброј игри и доброј припреми за оно што нас очекује. Турнир у Новом Саду је био такав какав је, било је доста негативних коментара, али мислим да томе нема места,младим момцима је потребна подршка. У међувремену су се издигли, показали да имају потенцијал и да нису без разлога у  националном тиму. Нанели су једини пораз Бразилу, што је довољна потврда да могу много тога. Неколико момака се баш истакло, треба им подршка јер су они будућност српске одбојке – поручио је Ивовић.


- Мислим да су момци који су добили шансу приказали завидан ниво одбојке, било је пуно мечева у пет сетова и искористили су шансу. Свеукупно мишљење је позитивно јер је за многе ово била прва шанса да заиграју на врхунском нивоу. Очекују нас три завршна меча у Бугарској, нажалост изгубили смо шансе за пласман на финални турнир, што није ни био приоритет. Америка и Иран су сигурни учесници финалног турнира, спремају се за заврпницу, а Бугари су квалитетни и у пследње три утакмице треба да гледамо где можемо да напредујемо и да подигнемо ниво игре за оно што нас очекује ускоро – рекао је искусни репрезентативац Немања Петрић.

У Пловдиву је данас 26. рођендан прославио средњи блокер Александар Околић, а у петак ће, против Ирана, уписати 100. наступ за национални тим. На истом мечу ће и Немања Петрић прославити исти јубилеј, а постаће 29. и 30. играч са 100 и више наступа за репрезентацију.

- Лагано приводимо крају Лигу нација, можда и најјачим турниром до сада. Иран, Америка и Бугарска су у најјачим саставима  и заиста ће  утакмице бити веома занимљиве.Ми смо појачани Петрићем, Ивовићем и Батаком па смо скоро у пуном саставу. Добро тренирамо, познајемо све екипе и надамо се добром викенду. Нисам знао да сам јубиларац, то је велика част јер играти за репрезентацију је изнад свега, а јуче ми је био и рођендан тако да сам пресрећан што ћу поделити емоције са екипом – рекао је Околић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести