Одбојкаши Војводине били равноправан ривал Ресовији, публика за десетку

Изјава дизача Војводине НС семе Луке Шормаза “Недостајало нам је мало среће у неизвесним моментима, али се види да наш притивник има пуно јаких утакмица у ногама”, после пораза (1:3) од Ресовије у првом сусрету осмине финала ЦЕВ Купа, сумира читав меч и однос снага на терену.
Milos Vemic na prijemu
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Такође, Стеван Симић је мудро истакао после меча: “Немамо за чим да жалимо, дали смо све од себе и узели сет једној од најбољих екипа у Европи”, то најбоље осликава колико сви у клубу треба да буду задовољни празником одбојке у Новом Саду.

Трибине су коначно биле испуњене, а то је оно што су сви желели. Зато је и Вошина млађарија била на високом нивоу, показала зубе изразитом фавориту и скупо продала кожу, али далеко од тога да је све завршено.

Ресовија је славила на искуство, али су црвено-бели у сваком сету прешли 20. поен, што је свакако податак који охрабрује. Уважио је актуелни шампион Србије четврту екипу са европске ранг листе, али се није уплашио већ се борио за сваки поен и зарадио аплаузе и дивљење многобројне публике. Да је било мало више среће у завршницама, уз јаке утакмице у домаћем првенству, резултат би можда био другачији. Овако, са жаљењем можемо да истакнемо да Воша има у лигашком делу првенства два тешка сусрета, те још понеки у плеј-офу, а то је мало да би се савладали јаки ривали из најквалитетнијих лига.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Реванш у Жешуву 31. јануара

Другу утакмицу осмине финала ЦЕВ Купа Војводина НС семе играће с Ресовијом у Жешуву 31. јануара од 18 часова, а бољи из двомеча ићи ће на победника дуела Ажаксио – Амрисвила.

За Ажаксио наступа бивши играч Војводине Дејан Радић, швајцарски Амрисвил с клупе предводи наш стручњак Ратко Павличевић, а капитен је Александар Љубичић.


„Као Новосађанин, веома сам срећан што је толико људи дошло да на бодри и мислим да је то био празник одбојке у нашем граду. Знали смо добро шта је Ресовија, реномирана екипа, против које је сваки освојени сет злата вредан и једно непроцењиво искуство за наредни период. Надам се да ћемо се срести и у наредним сезонама, а овакве утакмице нама служе као одскочна даска за наредни период и сва домаћа такмичења. У Србији немамо прилику да играмо утакмице са оваквим противницима и надам се да ће искуство из овог двомеча бити поучно за наше младе играче. У сваком сету смо били у егалу до 20. поена и веома сам срећан што су готово сви играчи имали шансу да се прикажу и осете атмосферу која није честа на мечевима у нашој земљи“, рекао је Милош Вемић, један од најискуснијих у новосадском табору.

Либеро Војводине НС семе Никола Пековић већ је имао прилику да игра пред солидно испуњеном великом салом Спенса, а сматра да ништа још није завршено када је у питању Ресовија.

„Мислим да је ово велика школа за нас, наравно да није још готово. Они јесу освојили овде три бода, али идемо на реванш да се боримо и да видимо где смо у овом тренутку у односу на те велике екипе из Европе. Желимо да једног дана стално играмо велике утакмице и ово нам је једна врста тренинга за то, али и да видимо шта можемо сада да унапредимо у нашој игри како бисмо достигли тај ниво“, истакао је Пековић.  

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести