Војводина дочекује Асеко Решовију: Прворазредни изазов за играче и навијаче

Када је менаyмент Одбојкашког клуба Војводина кренуо у организацију утакмице осмине финала ЦЕВ купа није било дилеме где ће се одиграти - у великој дворани Спенса.
Radost 1
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Ни чињеница да ће с друге стране мреже бити моћна пољска Решовија, која долази из једне од најбољих и најбогатијих европских лига, није поколебала чланове српског шампиона да се определе за велику дворану и направе прави спортски спектакл.Апсолутно је јасно да следи одбојкашки празник, прворазредни изазов за играче и навијаче.

Исте амбиције и жеље има и екипа, сви су мотивисани да на терену пруже максимум, да нападну снажног противника и учине све не би ли га савладали. Даровитој домаћој екипи ће и те како бити потребна подршка с трибина и сви у црвено-белом табору се надају да ће навијачи, поклоници спорта, одбојке посебно, пријатељи клуба разумети њихову жељу и да ће им здушно помоћи на путу до жељеног циља.


Улаз бесплатан

Захваљујући Управном одбору клуба, улаз ће бити бесплатан. Као и против француског Тулуза, делиће се гратис улазнице данас од 16.30 на благајни код улаза у велику дворану. И они који не дођу до карата моћи ће и без њих да уђу у халу.


„Свесни смо ко нам је противник, то је екипа која годинама у пољском првенству има запажену улогу, освајала је трофеје, можда је незнатно слабија у односу на претходну сезону, што не умање њену реалну снагу. Уз то, Решовија је јак, организован клуб који траје. Код нас се десило доста позитивних ствари и овај меч нам је веома важан. Циљ је да одиграмо добро, да нападнемо и  уз подршку публике  пробамо да урадимо све што је до нас, не бисмо ли славили. Неће бити лако, али морамо да негујемо победничке амбиције на свим пољима“, истакао је спортски директор Слободан Бошкан.

Сложио се с њим и шеф стручног штаба актуелног шампиона Србије Неyад Османкач.

„Основни је циљ да кренемо агресивно, победнички, без обзира на то ко је с друге стране мреже. Желимо да оставимо срце на терену и да пробамо да искористимо њихове слабости. Искрено се надамо да ће публика бити превага на нашем тасу и да уз њену  подршку можемо до позитивног резултата“, поручио је Османкач.

Средњи блокер Радиша Стевановић свестан је да је Решовија фаворит, али је подсетио на то да је и Тулуз у Нови Сад дошао са истим епитетом.

„Наш противник јесте јак, квалитетан, али смо и  против Француза максимално искористили предност домаћег терена и на крилима подршке навијача стигли до  победе. Надамо се да се то може поновити“, рекао је Стевановић.

Позив навијачима упутио је и примач сервиса Миран Кујунџић.

„Пољска лига једна је од најјачих у Европи, а Решовија је међу најквалитетнијим њиховим екипама. Играли су чак и фајнал-фор Лиге шампиона. Када смо ми у питању, мотивација је на највишем нивоу, један овакав европски меч за нас је велики изазов. Позивам навијаче да дођу у што већем броју. Надам се да ће Новосађани и они из окружења препознати овај тренутаки и да ће испунити трибине. Подршка публике биће нам свакако ветар у леђа у настојању да стигнемо до позитивног резултата“, казао је Кујунџић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести