Одбојкаши Војводине у дербију савладали Звезду

Одбојкаши Војводине НС семе су у налету, после добре прве европске епизоде, наставио је актуелни шампион у истом ритму и освојио три бода на гостовању Црвеној звезди у највећем дербију српске одбојке.
Odbojkasi Vojvodine NS seme
Фото: Одбојкаши Војводине, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Сам почетак сусрета припао је Новосађанима, брзо вођство показало је амбиције актуелчног шампиона, иако се домаћин борио и успео да се врати на егал. Добри напади Воше, али пре свега добар блок био је заслужан за направљену разлику у завршници сета (15:20) која је увећана за ауторитативан завршетак уводног периода игре.

Одличан сервис Новосађана експресно је завршио други сет. Само је строги почетак био изједначен, али је Војводина брзо нашла решење за отпор домаћина. Костић је добро водио екипу, севале су контре, али су грешкама помагали и Београђани па је актуелни шампион удуплао вођство без проблема.

Тек активацијом примача сервиса Нејића и Павловића је Звезда била конкурентнија у наставку меча, али је то било довољно само за одржавање изједначења. Играла је Војводина добро, на нивоу су били Ковачевић и Вијецки, али је у самој завршници попустио пријем сервиса. Неколико добрих потеза Машуловића, те грешака Фундоре, донели су Звезди сет и смањење заостатка.

Губитак сета разљутио је Новосађане који су силовито почели четврти сет и дошли до предности од 6:1. Распуцао се Вијецки и вишак је одржаван без проблема, прикључили су се Фундора и Мехић за (23:17), али је наступио лош период гостију који су дозволили Звезди, пре свега својим грешкама, да избори изједначење (23:23). Имала је Звезда и сет лопту, али су уследили асови Ковачевића и Вијецког за велика три бода.

М. Р.

Црвена звезда Војводина НС семе 1:3 (18:25, 13:25, 25:22, 26:28)

БЕОГРАД: Хала УСЦ “Бањица”, гледалаца: 250, судије: А. Поповић (Сремски Карловци), Симић (Обреновац).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 2, Јевтић (л), Петковић 1, Тадић 1, Машуловић 7, Петровић, Нејић 14, Синђелић 5, Додић 12, Н. Павловић 1, Андоновић 5, Д. Павловић 12.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 9, Вучићевић, Фундора 15, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић 12, Вијецки 19, Кујунyић, Костић 8, Мехић 10, Радевић, Тодоровић 1, Рудић, Перић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести