Одбојкаши Војводине у Новом Пазару траже експресну одбрану титуле

Испустили су свега сет одбојкаши Војводине НС семе у прва два сусрета финала плеј-офа с Новим Пазаром и са 2:0 у победама иду на гостовање које може да се оконча одбраном титуле.
Suhiwin i Stevanovic u bloku
Фото: Сухињин и Стевановић у болу чекају Радосављевића, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Искористили су црвено-бели предност домаћег терена, у два узастопна меча показали тимски дух, озбиљност и решеност да се успех понови, а још имају простора за напредак и подизање нивоа игре.

Најважније од свега је да је новосадска публика задовољан напустила Спенс, а сада се све снаге усмеравају ка најтежем гостовању у лиги, у халу “Пендик” у којој се Новосађани често нису наиграли. Ипак, сигурно вођство и чињеница да Воша има дужу клупу да зна како се освајају титуле, даје за право актуелном шампиону да се нада најбољем у гротлу Новог Пазара. Уз најављени ТВ пренос, Воша има прву од три меч лопте.

„Задовољан сам тиме како смо играли на нашем терену. Била је то права презентација квалитета наше екипе, нарочито у првом сусрету. У другој утакмици такође смо играли добро, али је касније Нови Пазар повећао квалитет игре и било је неизвесније. Међутим и тада смо показали да можемо да одиграмо како треба. Подршка публике је била одлична и надам се да ће тако бити и убудуће. У тако сјајној атмосфери било је уживање играти. Трећа утакмица ће бити тежа пред њиховим навијачима, али искрено верујем да смо спремни и за то“, изјавио је спортски директор Слободан Бошкан.

Шеф стручног штаба Неџад Османкач такође је похвалио публику истакавши да је можда управо она била тас на ваги.

„Још смо под утиском меча који је за све одбојкашке сладокусце био нешто посебно. Мислим да ће трећи меч бити другачији јер Нови Пазар има искусну екипу која зна да искористи предност домаћег терена. Предстоји дивовска борба двају тимова који су показали највише ове сезоне. Довољно смо се припремили за све изазове и ако дамо све од себе на терену можемо да очекујемо повољан резултат“, поручио је Османкач.

Коректор Виталиј Сухињин рекао је да на терену није било тако лако, како то можда резултати  говоре.

„Утакмице биле тешке, уложили смо много и то су победе целог тима, а не појединаца. Ако будемо били максимални и мотивисани, верујем да сезону можемо да завршимо у Новом Пазару.“

Давид Мехић захвалио се изванредној публици и додао:

„Волео бих када бисмо се свим фановима одужили победом у Новом Пазару. Тамо ће бити тешко, занимљиво, али се на крају само резултат памти, а нас само резултат занима.“

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести