Одбојкаши Војводине убедљиви против Младог радника

За свега нешто више од сат времена одбојкаши Војводине НС семе почистили су са терена традиционално неугодног ривала из Пожаревца, екипу Младог радника (3:0).
odbojkasi vojvodine FF__3652
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Од почетка до краја сусрета актуелни шампион владао је ситуацијом, држао контролу над утакмицом и резултатом све време не дозволивши противнику ни промил шансе.

При том, тренер Новосађана Душко Николић искористио је тај луксуз па је одиграо у комбинованој постави где су запаженију ролу добили дизач Вук Тодоровић и примач сервиса Павле Перић. Одморили су овом приликом играчи који су се профирисали за стартну поставу, јер шампиона Србије већ у среду очекује реванш сусрет 2. кола квалификација са Нефтохимиком из Бургаса.

Почетних 5:0 у првом сету одмах је показало ко је са каквим амбицијама ушао у меч. Сјајан сервис и блок водили су црвено-беле ка константном повећавању предности, добри су у нападу били Мехић и Перић па је вођство домаћих веома брзо решена.

Играло се поен за поен у другом сету, а серијом 4:0 до осетнијег вођства дошли су играчи Војводине (12:8) на техничком тајм-ауту. Грешили су гости, а свака грешка доносила је повећање нервозе што је било евидентно, а са друге стране после асева Вијецког и Перића Воша је повела 18:11 и најавила брзо дуплирање резултата.

Рутинска игра домаћина настављена је и у трећем сету, на обавезном одмору имали су огромну предност (12:6). Играли су црвено-бели готово без грешке, што не би могло да се каже за Пожаревљане, па је веома брзо закључена максимална победа и направљена добра увертира за среду када ће Војводина покушати да се домогне треће рунде квалификација за Лигу шампиона.

М. Ристић

Војводина НС семе - Млади радник 3:0 (25:15, 25:17, 25:15)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ “Војводина”, гледалаца 300, судије: Савић (Београд), Поповић (Краљево).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић, Вучићевић, Фундора, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић 8, Вијецки 10, Кујунџић, Костић, Мехић 12, Радевић 12, Тодоровић, Рудић, Перић 11.

МЛАДИ РАДНИК: Буша 6, Шћепановић, Бајкић, Савић 2, Вуликић 1, Ковачевић 9, Батак 1, Лечић 3, Надаждин 3, Илић (л), Јелић 1, Кејта 6.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести