Одбојкаши Воше повели у серији против Радничког, на корак од финала

НОВИ САД: Одбојкаши Војводине НС семе славили су у првој утакмици полуфинала плеј–офа Суперлиге против Радничког и тако се нашли на корак од следеће фазе. Други сусрет игра се сутра од 16 часова у Крагујевцу и екипа тренера Слободана Бошкана има прилику да после два дуела заузме место у финалу.
o
Фото: Nemanja Mašulović i Pavle Perić zaustavljaju Aleksu Matića/Dnevnik (Filip Bakić)

Одлично су Новосађани изгледали на терену против, ове сезоне, неугодног противника, који им је остао дужан за елиминацију из Купа. Шампион је и те како био мотивисан и од почетка је гостима ставио до знања да се до тријумфа у Спенсу не долази лако, поготово не у овој фази такмичења.

Крагујевчани нису имали снаге да црвено–белима парирају до краја првог сета, који је Воша преломила после техничког тајм–аута. Предвођен Машуловићем, блок је одлично функционисао и паралисао је напад гостију, који су почели и да греше. Разлика је убрзо нарасла до максималних седам поена (22:15) и Новосађани су лако повели 1:0. Морали су у другој деоници мало више да се помуче да би је добили, јер су се све време смењивали са Радничким у вођству. Одлука доста неизвеснијег сета пала је у завршници у којој је ипак до изражаја дошло искуство Војводине и уз два важна поена капитена Симића, на 23:20 и 24:21 стигла је до предности од 2:0.

Дешавања на терену у трећем сету диктирао је Раднички, који је углавном био у предности, а на половини је имао и 15:12. Лепу серију је направио домаћин за повратак у егал, а на крају се поновио исти сценарио – Воша је преокренула на 22:20 и у финишу је држала конце у својим рукама. Ни приближавање ривала на поен заостатка (23:22) није пољуљало Новосађане, јер је као и у претходним сетовима, Раднички погрешио, поклонио им меч лопту, а Перић је искористио другу за максималан тријумф.

К. Бугарски

Војводина НС семе – Раднички 3:0 (25:18, 25:22, 25:23)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, без присуства публике, судије: Градински, Петровић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Брборић (либеро 2), Чубрило, Бајандић 6, Ковачевић, Негић (либеро 1), Машуловић 9, Бошњак, Буша, Благојевић 17, Пришић, Тодоровић, Рудић, Перић 16.

РАДНИЧКИ: Милутиновић, Антић, Гоић 3, Видовић, Лопар 2, Радевић 6, Ђурић, Петровић 1, Иванковић, Матић 14, Дукић, Пантовић (либеро 1), Коне 10, Хамзагић, Ристић 12.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести