ОК Нови Сад Манекс довео искусног дизача Луку Чубрила

НОВИ САД: Амбиције да се опстане у Суперлиги и даље су реалне за Одбојкашки клуб Нови Сад Манекс.
l
Фото: Luka Čubrilo veliko pojačanje ekipe Nedžada Osmankača/Dnevnik (Filip Bakić)

Сходно томе, плаво-бели, дебитанти у елитном рангу, освежили су састав довођењем искусног дизача Луке Чубрила. Током првог дела сезоне млади Алекса Козић је напустио клуб, одбојку иначе, па је све спало на Владимира Војводића и Николу Тонића.

Екипа тренера Неџада Османкача ангажовала је до краја сезоне 34-годишњег Чубрила, Новосађанина који је поникао у Војводини. Црвено-бели дрес носио је у два наврата. У првом је као лиценцирани играч (трећи дизач) освојио титулу и куп, а као првотимац има два трофеја купа, као и две титуле и Суперкуп из другог мандата.

Из Војводине је отишао 2012. године и инострано искуство градио је у Немачкој, Естонији, Кипру и Француској. У Србију се вратио 2019. када је обукао дрес Новог Пазара, а после осам година поново је заиграо у матичном клубу 2020. Ту се задржао две сезоне, да би ову почео у француском Лиону. За други део такмичарске године поново ће бити у родној земљи. Уз либера, капитена Новог Сада и некадашњег репрезентативца Србије Горана Шкундрића биће најстарији у иначе младом саставу.

– Велику захвалност дугујемо генералном директору Одбојкашког клуба Војводина, Николи Салатићу, који је учинио много како би се реализовао овај договор. Ово нам је најлепши новогодишњи поклон – нагласио је шеф стручног штаба Новог Сада Неџад Османкач.

Занимљиво је да је Лукин рођени брат, две године млађи Немања, такође, био члан плаво-белих. Носио је на кратко 2019. дрес овог клуба, који се тада такмичио у Првој лиги Србије.

Нови Сад је тренутно претпоследњи на табели са три победе и осам пораза, а прва утакмица после паузе очекује га за недељу дана, 21. јануара и то дерби против Карађорђа у Спенсу.

К. Б.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести