ОК Војводина: Османкач повео екипу на припреме

Одбојкаши Војводине НС семе отпутовали су у Бугарску где ће наставити припреме за нову сезону.
Nedzad Osmankac
Фото: Неџад Османкач, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Две седмице ће Новосађани боравити у Добричу, код старих спортских пријатеља, а екипу води шеф стручног штаба Неџад Османкач, који се вратио са Европског првенства с бронзом око врата.

„Распаковао само и поново спаковао кофер. Такав је спортски живот и на то сам се навикао“, с осмехом каже Османкач.

“Имали смо дочек на аеродрому, затим конференцију, мало дружење, заједнички ручак, а након тога свако од нас је кренуо другим путем. Репрезентативне обавезе заменили смо клупским. Утисци су феноменални, мада само ми знамо колико је било тешко. Бронзана медаља је велики успех, посебно у оваквој конкуренцији. Мислим да такмичење никад није било уједначеније, једноставно сви раде, много улажу, у репрезентацијама играју одбојкаши који су чланови најјачих европских клубова. Ето, без медаље су остали фаворити Француска, Пољска, Италија.”

Први стратег Новосађана оставио је шампионат Европе иза себе и окреће се обавезама и изазовима који га очекују у Војводини.

„Редовно сам добијао информације од мог асистента у Воши Синише Гавранчића, као и од осталих чланова стручног штаба. Свакодневно смо били на вези, консултовали се, а сваки други-трећи дан сам путем скајпа гледао тренинг. Тако да момцима могу само да поручим да је велики брат увек био уз њих“, нашалио се Османкач, дефинитивно расположен и оран за рад.

„Прошло је мало јаче од месец дана од почетка припрема. По традицији, две седмице радићемо у Добричу, где имамо заиста сјајне услове и још једном желим да захвалим пријатељима из Одбојкашког клуба Добруђа, Нешићу и његовој супрузи. Чека нас напоран рад, има доста младих играча, али намерно сам желео сви они да прођу припреме, да осете све то и да видимо колико на кога можемо да рачунамо. Ту су они старији који треба да буду пример, да погурају млађе, да буду носиоци. Такође, ту су и  младићи који су играли прошле сезоне, као и новајлије, на које ћемо посебно обратити пажњу и бринути о њиховој физичкој припреми. План је да пре подне тренирамо у теретани и у сали, а по подне три сата у сали. Осим на физичкој припреми, акценат ће бити и на тактици. Спаринговаћемо с домаћином и једном румунском екипом.”

По повратку из Бугарске следи рад недељу дана у Новом Саду, те пут у Грчку. Увертира у нову сезону биће као и обично „Меморијал Жарко Петровић“, а пре почетка Суперлиге Војводину очекује Суперкуп с Новим Пазаром.

„Очекује на тешка сезона. Актуелни смо шампиони и сви ће бити против нас додатно мотивисани. Наша екипа биће још млађа него прошле сезоне, али свесно смо ушли у подмлађивање, јер радимо и на стварању будућности. Сви треба да се покажу на припремама, како млађи, тако и старији, никоме место није загарантовано. Прелазни рок траје до 25.децембра, па ћемо видети да ли на некој позицији треба нешто да мењамо“, рекао је шеф струке новосадског суперлигаша.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести