СУПЕРЛИГА ОДБОЈКАША Војводина славила у Нишу

Ниш – Војводина НС семе 1:3 (19:25, 23:25, 29:27, 20:25)
3
Фото: ОК Војоводина

Да су све време играли на нивоу као у првом и четвртом сету одбојкаши Војводине НС семе далеко брже би дошли до победе над Нишлијама у 14. колу Суперлиге.

Није било лако шампиону да само четири дана после великог тријумфа над Зенитом у Лиги шампиона и повратка из Русије отпутује на југ и пружи партију без осцилација, али изненађење није смело да се деси. Последњепласирани тим поново је узео сет црвено-белима, као и у Спенсу, намучио их и у другој деоници, али више од тога ипак није могао.

Новосађани су уписали десету победу у првенству, а имају четири пораза. Тренер Воше, Слободан Бошкан, могао је сада да рачуна на опорављене Камила Баранека и Стефана Негића.

Домаћин је и овог пута био и те како мотивисан против шампиона. Заиграо је борбеније и без респекта после лако препуштеног првог сета, а ствари је Воши закомпликовао у завршници другог када је имао два поена вишка (22:20) и предност 23:22, али је грешкама то прокоцкао. Наплатио је Ниш пропуштено у трећем, који је добио после велике борбе. Био је у налету, а Новосађани су се ипак из минуса од четири разлике (14:10) вратили у егал.

Домаћин је најпре пропустио две сет лопте, а серијом 3-0 Воша је дошла до прве (25:24), коју, као ни другу, није искористила. С друге стране, Ниш је реализовао четврту, смањио је на 2:1 и тако су црвено-бели допустили себи да непотребно продуже дуел.

Били су одлучни да што пре заврше посао, тако су и закорачили у четврти сет, где су диктирали темпо. Водили су и пет разлике, домаћин је доста грешио и било је јасно да ће победа отићи у праве руке.

К. Б.

Фото: ОК Војводина

НИШ: СЦ Чаир, гледалаца: 120, судије: Стојанац, Милошевић.

НИШ: Машуловић, Савић 3, Јовић (либеро 1), Ђокић, Миловановић 5, Дос Сантос 17, Миљковић 6, Констадиновић, Алашлам 27, Цветановић (либеро 2), Јелић 11, Раос, Јовановић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Л. Чубрило 2, Бајандић, Вујовић 7, Зечевић, Негић (либеро 1), Рудић 8, Н. Чубрило, Мишковић (либеро 2), Баранек 23, Пљеваљчић, Парапунов 23, Мехић 1, Бошњак.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести