Танасковић: Школарци урадили пуно на промоцији Србије

БЕОГРАД: Школарци, освајачи златне и бронзане медаље на Светском првенсву у одбојци, успехом у чешком Брну урадили су много на промоцији Србије, поручио је први човек Савеза за школски спорт Жељко Танасковић.
Prijem za školarce osvajače medalja u Palati Srbija Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Танасковић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник Кошаркашког савеза Предраг Даниловић и први човек Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић честитали су ученицама Гимназије из Старе Пазове првом и ученицима из Великог Градишта на трећем месту на школском шампионату.

"Они су понос свих нас. Учинили сте много за промоцију наше државе и спорта уопште. Свима желим пуно среће у спортским и личним каријерама", рекао је Танасковић на конференцији за медије у Палати Србија.Први човек ОШ Зоран Гајић изразио је жељу да младе одбојкашице и одбојкаши са успесима настави и када буду професионалци.

"Надам се да ће тако наставити и када постану професионалци. Србија је показала да је земља одбојке", додао је Гајић.Пред Србијом је организација школског Светског првенства у баскету 3x3, чему се радују министар Удовичић и Даниловић.

"База је систем на коме је све засновано. Организација првенства у баскету је изазов, али сам сигуран да ће Србија бити добар домаћин и да ће све проци како треба", каже Удовичић, на чије речи се надовезао Даниловић и поручио да се нада новим успесима, уз напомену да је КШ помогао и обезбедио опрему за баскеташе.

Светско школско првенство у баскету 3x3 одржава се у Београду од 23. до 29. јуна.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести