Тренер одбојкаша Војводине Слободан Бошкан: Окрећемо се плеј-офу

Посао је одрађен како је то и било планирано за завршницу лигашког дела првенства у табору одбојкашког шампиона Србије Војводине НС семе.
Slobodan Boskan i Vuk Todorovic
Фото: Слободан Бошкан и Вук Тодоровић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Црвено–бели су још раније обезбедили прво место на табели пред почетак плеј–офа, а остварена је победа и над Радничким у последњем, 18. колу Суперлиге, која је Новосађанима била и те како важна. Пошто је испала у полуфиналу Купа, Војводина се усредсредила на одбрану титуле и успела је да покаже шампионски карактер. После елиминације у најмасовнијем такмичењу, максималним резултатом добила је преостале две утакмице у првенству, а последња је била посебна из више разлога. Мала освета сервирана је Крагујевчанима за пораз у купу, а Слободан Бошкан је тријумфом дебитовао на клупи великана из Новог Сада. Нема пуно времена за сумирање утисака, јер Воша већ у четвртак, од 17 часова, у четвртфиналу плеј–офа дочекује осмопласирану екипу. У Суперлиги су Новосађани забележили 15 победа и само три пораза и то од тимова који су сада одмах иза њих у горњем делу табеле.  

– Утакмица против Радничког није имала резултатски значај, јер смо свакако били први, али нам та победа значи. Посебно због кикса у Купу, али и као добра увертира за плеј–оф који почиње већ за четири дана – рекао је Стеван Симић, капитен Војводине.


Стратегија

Слободан Бошкан је најавио да неће имати пуно ствари да мења у раду екипе, али је већ од првог сусрета почео да примењује властиту визију и идеје, па је тако равноправно поделио улоге првог либера Стефана Негића и другог Радослава Брборића, који до сада није добијао много прилика.

– Свиђа ми се када имамо што више употребљивих играча, тако је било и у овој ситуацији. Проценио сам да ће Брборић добро одрадити пријем, а Негић одбрану. На тај начин сам гледао да мало и њима олакшавам и растеретим их притиска важне утакмице, јер свакако је лакше када двојица поделе посао. Не знам да ли ће то бити пракса и убудуће, јер се за сваког противника припремам посебно – поручио је Бошкан.


Разлога да буде задовољан имао је и нови стратег шампиона Слободан Бошкан, који је у првој утакмици на кормилу клуба у ком је поникао забележио победу, а што је такође важно, његова екипа одиграла је на високом нивоу.

– Похвалио бих сви играче, јер су се придржавали онога што смо се договорили за ову утакмицу. Показали смо како можемо да играмо и драго ми је због начина на који смо тријумфовали, али тек смо на почетку пута и сада нам предстоји четвртфинале плеј-офа, у којем очекујемо име противника. Окрећемо се тим сусретима – нагласио је Бошкан.

Бошкан се нашао и у трећој улози у Војводини: најпре је носио црвено–бели дрес, а до пре само неколико дана био је спортски директор. Сада је дебитовао и као шеф стручног штаба.

– Трема увек постоји, она позитивна, спортска, пошто увек хоћете да победите. Мени је посебно важно било то да одиграмо добро против Радничког, јер су нам Крагујевчани остали дужни у претходним утакмицама – истакао је нови тренер новосадских црвено-белих.        

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести