Убедљив тријумф одбојкаша Војводине против Спартака у Суперлиги Србије

Други пут у девет дана одбојкаши Војводине савладали су суботички Спартак.
d
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Овог пута је у војвођанском дербију шампион био бољи у шестом колу Суперлиге, док је први тријумф извојевао у четвртфиналу Купа Србије, идентичним, максималним резултатом. Направили су црвено–бели лепу увертиру пред другу утакмицу Лиге шампиона, коју у среду играју у Спенсу против Фридрихсхафена.

Војводина је у Суперлиги сада на скору од пет победа и једног пораза, док су Суботичани на 3–3. Новосађанима овог пута гостовање у Дудовој шуми није било неугодно. Лако су повели 1:0, мада је домаћин одреаговао у наставку. Имао је иницијативу на почетку другог сета, али после мањих преокрета, Воша је одличним сервисом (шест асова у овој деоници) стекла лепу предност од 19:13. Спартак је у завршници “закувао ствари”. Приближио се на 21:20, потом је и изједначио (23:23), али као и што је био случај у претходној утакмици у купу, никако није успевао да преокрене. Црвено–бели су, преко Парапунова и аса Зечевића отклонили сваку сумњу око тога ко ће добити овај сет. Новосађанима се журило да заврше посао и брзо су у трећем сету имали осетнију предност, а вођство од 20:13 наговестило је и убедљив тријумф.

Спартак (С) – Војводина 0:3 (20:25, 23:25, 18:25)

СУБОТИЦА: Хала спортова Дудова шума, гледалаца: 150, судије: Рољ (Инђија), Леко (Нови Сад).

СПАРТАК (С): Миловић (либеро 1), Машуловић 1, Јунгић 3, Томчић, Пеић (либеро 2), Лечић 6, Вуликић 2, Шувачки, Кан 13, Дулић, Лончаревић, Павловић 6, Омар 10, Тумбас.

ВОЈВОДИНА: Симић 7, Милановић, Бајандић 11, Зечевић 1, Рудић, Убипарип, Мишковић (либеро), Антуновић, Перовић, Буцуљевић 3, Парапунов 17, Крсмановић 6, Мехић 10.

К. Б.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести