Одбрана (ни)је највећи проблем

Колико су Звездини снови о пласману у толико жељену Лигу фудбалских шампиона реални биће много јасније након првог меча треће квалификационе рунде,

 који је на програму у уторак (20) у Бугарској против Лудогореца. Једноставно, наш првак са реновираним саставом није досегао жељени ниво форме, што се видело у двомечу са Валетом и у првенству са Напретком. Мегдан са својеврсном легијом странаца које на окупу има Лудогорец је велики испит за нашег шампиона. 

- Имају добре играче, посебно тројицу у нападу, а ту је још сјајни везиста Марселињо. Битно је да не примимо гол у Разграду.  Верујемо да можемо да направимо добар резултат у првом дуелу и касније у реваншу обезбедимо пролаз. Нисмо одиграли пуно утакмица до сада, морамо да се уиграмо, али предност је што одлука пада пред нашим навијачима и у очекивано сјајној атмосфери- истакао је Луис Ибањез,  који је одмарао у мечу са Крушевљанима.
У претходим сусретима уочене су слабости у дефанзивном реду.На три утакмице ривали су постигли четири поготка и створили велики број изгледних прилика.

- Сви причају о том проблему, али у фудбалу  је први одбрамбени играч нападач, а не само последња четворица испред голмана. Ако противнички фудбалери против нас из одбране стално долазе у ситуацији - један на један онда није само одбрана проблем. Можда ми не функционишемо како би требало, али не можемо делити послове. Уосталом, ни нападачи не постижу само голове – сматра убојити леви бек црвено- белих.    На исту тему, порозну одбрану, осврнуо се и нови штопер Томас Фибел.

- Имамо пуно нових играча. Негујемо офазнивну игру, то је ризик и цена нашег стила. Морамо тај сегмент да подигнемо на виши ниво против веома квалитетног Лудогореца. Нисмо уплашени, једва чекамо нове изазове, а Лига шампиона нас додатно мотивише. Пружићемо свој максимум како бисмо се изборили за позитиван исход- поручио је Фибел.Ударна игла Звездиног тима је ефикасни Александар Катаи.

- Очекују нас два тешка дуела са Лудогорецом. Знамо да имају квалитетан састав, у који је уложено много новца. На свим позицијама су јаки. Потребно нам је више концентрације јер рано примамо голове, док са друге стране имамо завидан нападачки потенцијал- констатовао је Катаи. 
На талону је огроман улог.

- Свима је јасан значај утакмице, осећа се велики притисак. Екипа није уиграна и у потпуности спремна. Када дође овакав меч онда је тензија израженија. Надам се да ћемо извући позитиван резултат у Бугарској, а велики плус је реванш пред нашом публиком- сматра Катаи. 
Тренер Миодраг Божовић покушава да пронађе добитну формула, а у психолошкој припреми за утакмицу у први план ставља чињеницу да су се Бугари прилчно обрадовали када их је жреб послао на Звезду, јер су уверени да је то препрека коју ће прескочити на пут до ЛШ.

- Видећемо на крају да ли су добро проценили однос снага- у свом стилу је поручио Божовић. Правду у Разграду делиће Швеђани, на челу са Мартином Стромбергсоном.

З. Рангелов
 

Најезда Звездиних навијача

Карата за утакмицу у Разграду, на стадиону капацитета 8.000 места, више нема. Црвено- белима је припао контигент од 400 улазница по пропозицијама УЕФА. Али, има најава да ће уз нашег шампиона бити готово 2.000 навијача који су најавали долазак на североисток Бугарске. Како ће доћи до улазница остаје да се види, а у самом граду су већ појачане мере безбедности.

НАШЕГ ШАМПИОНА У БУГАРСКОЈ ОЧЕКУЈЕ ПАКЛЕНА АТМОСФЕРА
Балкански рат у Разграду

Фудбалере Црвене звезде очекује паклена атмосфера на распродатом стадиону у Разграду, што најбоље описује насловна страна дневног листа "Седам дана спорта" , који је написао да је предстојећи дуел - Балкански рат.У тексту се посебан акценат ставља на Звездине навијаче који ће бити смештени у другом сектору и очекује се њихов масовни долазак из Србије, на шта је спремна локална полиција.

Са спортске стране наводи се да тренер Георги Дерменyијев има две дилеме око стартне поставе, јер размишља да на десној страни у одбрани уместо Минева врати много офанзивнијег Сисиња, док би за разлику од ранијих утакмица Кешеру у нападу могао да замени Кафуа.
Тим Лудогореца против Звезде: Стојанов, Минев (Сисињо), Пластун, Моци, Натанијел, Ђаков, Марселињо, Кишада, Лукоки, Вандерсон, Кафу (Кешеру).

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести