Орлови поражени у Катару

Србија је у Дохи одиграла ужасно прво полувреме у којем је примила три гола, па није помогло ни боље издање у наставку.

Катар - Србија 3:0 (3:0)

КАТАР: Ал Шеиб, Хасан, Мохамед (Хасан), Табата, Ал Хаидус (Алави), Мигел, Куки, Луиз Маиртон (Ахмед), Јасер, Сорија (Афиф), Ел Сајед (Хатем).

СРБИЈА: Кљајић, Петковић (Ћирковић), Миленковић (Ковачевић), Милетић (Урошевић), Младеновић (Плавшић), Полетановић, Ожеговић (Гобељић), Ристић (Станојевић), Јовановић, Мараш, Станковић.

Селектор Славољуб Муслин оформио је такозвану Б репрезентацију у којој играју играчи из домаћег првенства, што је требало да буде додатна селекција за најјачу екипу.

Муслин је рекао да није нереално да неко од ових фудбалера добије прилику да наступа за А селекцију, али ће сви у експедицији сигурно желети да забораве првих 45 минута.

„Орлови” су нешто боље почели, да би средином тог дела игре уследио велики пад, што су домаћи максимално искористили. У 24. минуту Сорија је после продора саиграча по десној страни из другог пута савладао голмана Кљајића, да би само шест минута касније исти играч дуплирао вођство, овога пута ударцем главом.

Наши репрезентативци били су потпуно изгубљени, нису могли да креирају један добар напад, да би потпуни нокаут уследио у финишу полувремена. Нападач Катара је побегао одбрани, изашао 1 на 1 са чуварем мреже и рутински га савладао.

Муслин је на почетку другог полувремена направио шест измена, што му је донело много бољу и бржу игру. Прву велику шансу пропустио је Ћирковић када је био неодлучан испред противничког голмана, а у 58. минуту најбољу прилику није реализова Урошевић. Након центаршута Полетановића из прекида био је највиши у скоку, али није имао среће.

Играчи у црвеним дресовима наставили су да притискају, али правих прилика није било – повремено су са дистанце шутеве опробавали Полетановић и Плавшић, па је на крају остало великих 3:0 за Катар.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести