Батез: Спорт је будућност Врбаса

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је јуче  три спортска и образовна објекта у Врбасу и разговарао са руководством општине Врбас о новим заједничким пројектима којим би се наставила модернизација локалне спортске инфраструктуре.
Batez bio gost OFK Vrbas Foto: vrbas.net
Фото: Батез био гост ОФК Врбас Фото: vrbas.net

Батез је био гост ОФК Врбас, Средње стручне школе „4. јули” и Центра за физичку културу „Драго Јововић”.

- Сарадња Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и општине Врбас је интензивна и веома садржајна и у неколико претходних година у спортску инфраструктуру наш секретаријат је уложио 8,5 милиона динара. Издвајали смо новац за санацију делова Центра за физичку културу, у опремање спортске хале у Бачком Добром Пољу, а подржали смо и бројне пројекте усмерене у спортске омладинске организације.

Врбас је био на мапи реализације првог пројекта школског спорта, који је Покрајински секретаријат добио у својој историји, а  његова реализација била је оцењена највишим оценама. На стадион Врбаса се виде промене. Терен је у изузетном стању, санирају се клупске просторије и видим да будући планови клуба имају снажан темељ и реалну могућност.  Пројекат је спреман и заједничким снагама можемо веома брзо да наставимо са унапређењем овог комплекса -  рекао је Батез.

Фото: Батез у Средњој стручној школи „4. јули” Фото: vrbas.net

Са покрајинским секретаром Владимиром Батезом о овим и другим пројектима разговарали су Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас, Предраг Ројевић, члан Привременог органа, а затим и Зоран Нинић и Душан Лаковић, челни људи ОФК Врбас.

Фото: Батез у Центру за физичку културу „Драго Јововић” Фото: vrbas.net

-  Претходном периоду, као град спорта, показали смо снагу наших клубова и спортиста и успели да у чак шест спортских колектива достигнемо виши ранг такмичења. У складу са могућностима помажемо све клубове, а нама стална подршка стиже од Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. а омладина, будућност овог града - рекао је Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас. - Ово је корак  на путу који смо себи зацртали, а то је да вратимо ОФК Врбас на некадашње стазе успеха.

У Средњој стручној школи „4. јули” покрајинског секретара Батеза су дочекали директорка Аница Грачанин Вујадиновић и професори физичког васпитања, док је у Центру за физичку културу „Драго Јововић” разговарао са руководством ове установе.

        С. Р.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести