Борислава Перић Ранковић забележила две победе на старту Параолимпијских игара

Параолимпијске игре у Токију свечано су отворене јуче на олимписком стадиону, а први на барилишта изашли су парастонотенисери.
beba
Фото: Борислава Перић Ранковић и Сузан Бејли, фото: Романа Романов

Борислава Перић Ранковић у класи 4, у Б групи, са две победе почела је одбрану параолимпијског злата освојеног пре пет година у Рију. Беба је прво убедљиво надиграла Британку Сузан Бејли 3:0 (7, 5, 6), а онда је истим резултатом 3:0 (3, 9, 6) савладала и такмичарку Тајпеха Чун Пи Лу. Борислава Перић Ранковић ће сутра бити слободна и она је са ове две победе обезбедила пролазак у четвртфинале.

- Оно што ме радује је да ме полако пролази трема, јер две године нисмо играли никакве турнире и ово је велика ствар. Надам се да ћу из меча у меч бити све боља и да ћу истрајати до медаље - рекла је Борислава за РТС.

Њене репрезентативне колегинице Нада Матић и Ана Првуловић поражене су у првом колу. Нада Матић је у класи 4 у Е групи после велике борбе изгубила од одличне Немице Сандре Миколашек 0:3 (-7, -7, -10). Највећа борба виђена је у трећем сету који је Немица добила на разлику.

- Прошли пут сам победила ја, сада је победила она. Када нас две играмо никада се не зна ко ће да победи, а овај пут је она за нијансу била боља - рекла је Нада за РТС.

Ана Првуловић се у првом колу у класи 2 у Б групи намерила на Кинескињу Јинг Лиу, која има шест одличја са параолимпијских игара до сада. Наша дебитанткиња на Играма није имала шансе против јаке Кинескиње и поражена је 0:3 (-3, -3, -7).

Нада и Ана ће се сутра борити за пролаз у четвртфинале. Осим њих борбу започињу и парастонотенисери Митар Паликућа и Горан Перлић.

Поред парастонотенисерки наступила је и наша парапливачица Катарина Драганов Чордаш. Она је у другој квалификационој групи на 100 метара леђним стилом заузела последнје 5. местео с временом од 3:28,25 и није успела да се пласира у финале. Иако је заузела последње место у својој квлафикационој групи Катарина је презадовољна наступом, јер је испливала свој најбољи резултат. У овој дисципили злато је освојила Пин Ксиу Јип из Сингапура (2:16,61), сребро је припало Јапанки Мијуки Јамади (2:26,18), а бронза Мексиканки Фабиоли Рамирез (2:36,54).

- Нисам имала трему, уживам у свему овоме и мислим да је то уптраво кључ свега. Отпливала сам свој најбољи резултат у животу - рекла је Катарина за РТС.

Она ће наступити и на 50 прсно 2. септембра.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести