Борковић на подијуму на Тајланду за нових 26 бодова

БУРИРАМ: Српски аутомобилиста Душан Борковић освојио је 26 бодова на тркама на тајландском Бурираму током осног викенда ТЦР Светског шампионата.
Dušan Borković Foto: Dušan Borković
Фото: Dušan Borković

Борковић, којем је у квалификацијама направљена неправда забраном наставка вожње након пуцања гуме и удара у баријеру, направио је подвиг јер је прву трку завршио на другом месту иако је кренуо са 11. позиције, а другу на шестом са 13. позиције.

Возач „алфа ромео ђулијете ТЦР” с бројем 62 НИС ПЕТРОЛ ТИМА уз подршку грузијског тима “GE Force” и италијанског “Romeo Ferraris” напредовао је у генералном пласману и сада је шести са укупно 108 бодова.

"Пресрећан сам због свега. Друго и шесто место после онакве одлуке у квалификацијама су феноменалан успех. Стартовао сам на обе трке далеко од водећих што је допринело да знатно брже потрошим гуме претичући остале. Имао сам среће да су ми гуме издржале, као и аутомобил, на крају сам презадовољан што је српска застава опет на подијуму и што сам доказао колико вредим. Огромну захвалност дугујем свима који су веровали у мене, почев од тима, спонзора до навијача", изјавио је Борковић после трка.

Наредни викенд ТЦР Светског шампионата вози се 7. и 8. октобра у кинеском Жеђангу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести