Финале Купа Србије: Српски асови нишане нове медаље у Новом Саду

НОВИ САД: Финални турнир националног Купа биће одржан у суботу и недељу на стрелишту СЦ „Сајмиште“ у Новом Саду.
Стрељачки савез Србије
Фото: Стрељачки савез Србије

У суботу, 30. јануара на програму су јуниорска такмичења, а у недељу ће се надметати стрелци који су се квалификовали за сениорско финале Купа (апсолутна конкуренција). Сем појединачног, у недељу ће бити одржано и екипно такмичење.

У свакој дисциплини учествује по десет најбољих појединаца и екипа на основу скупљних бодова у три квалификациона кола одржана у јесењем делу сезоне.

Златне медаље у сениорској конкуренцији освојене на прошлогодишњем финалу, одржаном у Нишу, браниће – пиштољ: Зорана Аруновић (Олимпик 011) и Душко Петров (Кикинда), пушка: Андреа Арсовић (Партизан) и Стеван Јовановић („Чика Мата“).

Што се тиче јуниорских такмичења, најсјајнија одличја ће другу годину за редом покушати да освоје Марија Коларевић (Нови Сад 1790, пушка) и Јелена Тодоровић (Нови Београд-Ушће, пиштољ). У конкуренцији јуниора лане су најбољи били Алекса Митровић (Нови Београд-Ушће, пушка), који је прерастао омладинску категорију и бориће се само у сениорској конкуренцији, и Урош Ивановски (Нови Сад 1790, пиштољ), који неће учествовати на овогодишњем финалу.

На ватрену линију изаћи ће готово сви наши репрезентативци. Од стандардних чланова националног тима изостаје само Дамир Микец, који после опоравка од коронавируса још није у правој форми.

Јуниорско финале Купа у суботу почиње у 10 часова, а финала су на програму у 14 (пушка, јуниори), 15 (пушка јуниорке), 16 (пиштољ, јуниори) и 17 часова (пиштољ, јуниорке).

Програм у недељу је нешто дужи, с обзиром да ће у квалификационом делу, сем стрелаца који се боре за медаље у појединачној  конкуренцији, гађати и такмичари који учествују само као чланови екипа. Квалификације ће бити одржане од 9.15 до 14.15, а финала у 15 (пушка, сениорке), 16 (пушка, сениори), 17 (пиштољ, сениорке) и 18 часова (пиштољ, сениори).

На тај начин спустиће се завеса на овосезонски Куп Стрељачког савеза Србије ваздушним оружјем за сениорску и јуниорску категорију.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести