Гулијев сензационално освојио злато на 200 метара на СП у Лондону

Турски атлетичар Рамил Гулијев направио је велико изненађење тријумфом у трци на 200 метара на Светском првенству у Лондону.
ramil gulijev, tanjug ap
Фото: Ramil Gulijev, foto: Tanjug (AP Photo/David J. Phillip)

Он је стазу прешао за 20,09 секунди, испред Вејда Ван Никерка из Јужне Африке и Џерима Ричардса с Тринидада и Тобага. Обојица су били 0,2 секунде иза Гулијева, али ће сребрна медаља припасти Ван Никерку који је после фотофиниша био милисекунду бржи.

Фото: Kori Karter, foto: Tanjug ((AP Photo/Leonore Sćick))

Златну медаљу на 400 метара с препонама за жене освојила је Кори Картер, која је стазу прешла за 53,07 секунди, испред 0,47 секунди спорије олимпијске шампионке Далиле Мухамад. Трећа је била Ристанана Трејси са Јамајке која је трку завршила за 53,74 секунде, док је двострука светска шампионка, Зузана Хејнова из Чешке била четврта и остала без медаље.

Американци су доминирали и у троскоку, пошто су представници те земље освојили златну и сребрну медаљу. Тријумфовао је Кристијан Тејлор скоком у трећој серији од 17,68 метара, испред сународника Вила Клеја, који је имао само пет центиметра слабији резултат. Бронзану медаљу у троскоку освојио је олимпијски шампион из Пекинга, португалски атлетичар Нелсон Евора који је скочио 17,19 метара.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести