Мате Немеш и Александра Рапаић најбољи спортисти Зрењанина

У Барокној сали Градске куће јуче је уприличена додела Награде Спортског савеза Зрењанина за минулу годину.
Nagrađeni zrenjaninski sportisti Foto: Dnevnik.rs
Фото: Награђени зрењанински спортисти Фото: Дневник.рс

У категорији спортиста у олимпијским и спортовима који су придружене чланице МОК-а, у сениорској конкуренцији, добитници признања су рвач Мате Немеш и боксерка Александра Рапаић. У категорији јуниора, Награда  је припала  пливачу Пролетера Марку Вујину и стонотенисерки Баната Анђели Менгер. Код кадета, награду су добили пливач Пролетера Огњен Ковачевић и каратисктиња Задругара Дуња Рајић.

У категорији спортиста у неолимпијским спортовима, у сениорској конкуренцији, награде су добили каратиста Банатског цвета Срђан Марић и кик боксерка Интернационала Марина Ђекић. Код јуниора, за најуспешније проглашени су каратиста Баната Александар Јованов и куглашица Кристала Рената Бодо.

У категорији спортских екипа, њбољи су сениори Рукометног клуба Пролетер и сениорке Кошаркашког клуба Пролетер 023. У јуниорској конкуренцији, награде су добили јуниори Мачевалачког клуба Омладинац и јуниорке Стонотениског клуба Банат. У кадетској, добитници су рвачи Пролетера и кајакашице Бегеја.У категорији спортиста са инвалидитетом, добитници Филип Бартоле и Сања Мијатовић.

За најбољег тренера проглашен је Војислав Трајковић из Рвачког клуба Пролетер. Милорад Јанков је најуспешнији спортски радник, а Војислав Матић и Роберт Молнар су најуспешнији стручњаци у спорту.

У категорији спортских судија, признање је припало Биљани Манојловић, док су посебна признања уручена Ђорђу Будимиру, Стевану Чизмићу, Милојки Поноћко и Николи Божовићу.

У категорији пропагандиста, Награда Спортског савеза Града Зрењанина припала је новинару информативног портала орану Богарошком. Годишња награда у категорији спонзора – донатора припала је ПерСу маркетима, док је награду за животно дело добила Верица Ђукић.

Добитницима су награде уручили, између осталих, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, помоћник градоначелника Симо Салапура… Свечаност су увеличали и зрењанински олимпијци Бранислав Симић и Момир Рнић.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести