МОЛСКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН  Тријумфи Чабијеве и Шулца  

Традиционални 15. Молски пливачки маратон, на деоници реке Тисе дугој 4.000 метара од Аде до Мола, окупио је 70 пливача свих узраста из Мађарске, Хрватске и Србије.
Pobednici, najmlađi i najstariji učesnici maratona u Molu foto: M. Mitrović
Фото: Победници, најмлађи и најстарији учесници маратона у Молу фото: М. Митровић

Маратон који се одржава у оквиру манифестације „Дани Мола”, организовао је Пливачки клуб „Делфин” из Аде, уз подршку општине Ада и МЗ Мол, а резултати се бодују за отворени куп Србије Савеза за даљинско, маратонско и мастерс пливање Србије. У мушкој конкуренцији тријумфовао је као апсолутни победник 43-годишњи Тивадар Шулц из Новог Сада, у времену од 51,01 минут, испред 16-годишњег Корнела Балога и 15-годишњег Тамаша Фабиана, обојице из Кањиже. Код дама победница је 13-годишња Кристина Чаби из Сенте, која је стазу препливала за 53,22 минута, друга је била 14-годишња Тимеа Ердег из Бечеја, а трећа 13-годишња Тамара Месарош из Кањиже.

Најбољима и најуспешнијима у 15 узрасних категорија, пехаре и медаље уручили су заменик председника општине Зоран Драгин и председник ПК Делфин и главни организатор маратона Радован Тешић. Признања су још додељена најмлађим и најстаријим учесницима, док је посебна спомен-плакета припала 82-годишњој Нади Јакшић из Мола, која је до сада учествовала на свим пливачким маратонима у Молу.  

М. Митровић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести