Нина Радовановић без полуфинала: Обећавам медаљу у Паризу

Српска боксерка Нина Радовановић није успела да се пласира у полуфинале Олимпијских игара у Токију. Прва боксерка Србије икада на Играма је у четвртфиналу категорије од 48 до 51 килограма изгубила од Сијао Вен Хјуанг из Кинеског Тајпеха резултатом 5:0.
nina radovanovic
Фото: Tanjug/AP
Према оценама судија бивша светска шампионка обезбедила је макар бронзу, иако је све време била статична, за разлику од наше боксерке која је диктирала темпо, задавала ударце знатно вишој противници, али узалуд. Судије су процениле да је Хјуанг добила све три рунде. Само је један судија оценио да је Радовановић добила прву рунду, пре него што је окончала сан о медаљи.
Боксерка из Кинеског Тајпеха у полуфиналу ће се борити против Бусе Нас Чакироглу из Турске, која је у четвртфиналу била боља од Тајланђанке Јутамас Јитпонг 5:0.
"Пик моје форме биће Париз, али ово је сјајна увертира, велико искуство за мене и сада знам шта треба да радим за наредне Олимпијске игре, шта да поправим, бићу спремнија. Сада мало да се одморим и настављам са радом", рекла је Радовановић српским извештачима у Токију.
Она је додала да се први пут у каријери борила против боксерке која је изразито висока.
"Желела сам наметнем свој ритам, али она је доста опструисала, наслањањем, гурањем, држањем, то ми је одузело доста енергије кад изађем из клинча. То је ствар рутине, потребна су ми два-три оваква меча да бих нашла начин да угрозим тако високу противницу. Дала сам максим, то је сигурно", поручила је Радовановић.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести