ПЕ у кајаку и кануу: Жетва медаља младих Срба

Српске кануисткиње освојиле су нову златну медаљу за наш национални тим на Првенству Европе на Ади Циганлији. Наше јуниорке Николина Мијушковић и Николина Милић тријумфовале су у кануу двоклеку на 200 метара и до златне медаље стигле убедљиво, пошто су трку извеслале за 47.320 секунди, што је било за секунд и по брже од другопласиране посаде.
kajaksrbija.rs
Фото: kajaksrbija.rs/Златне девојке: Николина Мијушковић и Николина Милић

Сребрну медаљу освојиле су Рускиње, а бронзу Белорускиње.

Николини Мијушковић то је друга златна медаља на овогодишњем шампионату. Пре злата освојеног у пару са имењакињом, Мијушковићева је одбранила титулу јуниорске шампионке Европе, пошто је убедљивом вожњом у финалу, са секундом предности у односу на другопласирану, трку завршила за 50.588 секунди. Сребрна медаља припала је Мађарици Бјанки Нађ, док се бронзом окитила Арина Хожаинова из Русије.

Златом се окитила и јуниорка Марија Достанић. Прошлогодишња вицешампионка Старог континента је титулу у једноседу на 500 метара освојила победивши у А финалу, у времену један минут и 58.628 секунди. Сребрна медаља припала је Софи Кинцловој из Чешке, док се за бронзу изборила Алина Свита из Белорусије

Млађи сениори Симо Болтић и Стефан Векић освојили су бронзану медаљу у двоседу на 500 метара. Златну медаљу освојила је посада Русије, док је сребро припало чамцу Мађарске. Болтић и Векић су веслали и финале четвероседа на истој деоници, заједно са Бојаном Милинковићем и Марком Драгосављевићем. У К4-500 наша посада освојила је 4. место. Злато је припало посади Русије, сребро Белорусима, а бронза Румунима.

Српски јуниор Бојан Зделар освојио је још једну бронзану медаљу на Првенству Европе у кајаку и кануу спринт. Бојан је последњег дана такмичења освојио треће место у једноседу на 500 метара, пошто је трку завршио за један минут и 42.788 секунди. Бојану је то друга медаља на шампионату, пошто је у суботу освојио такође бронзу медаљу у једноседу на 1.000 метара.     

Д. Кн.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести