Петровдански мини-маратон Бачка Паланка – Гајдобра: Стошић први на циљу

Атлетичари и атлетичарке и ове године обележили су славу Петровдан у Гајдобри.
Kristijan Stosic
Фото: Youtube Printscreen

На старту 24. Петровданског мини-маратона Бачка Паланка - Гајдобра нашло се 49 актера, међу којима било је и пет дама. Свако од њих истрчао је деоницу дужине 13,5 километара.

Прво место освојио је Кристијан Стошић и он је био најбржи међу сениорима. Другу позицију заузео је Мирослав Пешић, а Лазар Ришар пласирао се на трећи степеник. Најбржа у конкуренцији дама била је Радмила Ђуровић, којој је, у генералном поретку, припало друго место. Другу позицију запосела је Тијана Кадић, док је Маја Бодрожић била трећепласирана. Код јуниора најбољи био је Филип Пантић, други је кроз циљ прошао Момчило Мастиловић, а Јован Вукасовић домогао се треће позиције. 

У конкуренцији млађих ветерана (до 65 година живота) најбоље позициониран био је Перо Стевић, а код старијих ветерана (преко 65 година живота) први кроз линију циља протрчао је Драган Б. Ћирић. Посебне награде уручене су најстаријем учеснику Арпаду Шаркезију (71), најмлађем такмичару Јовану Драгумилу (14), најуспешнијем Гајдобранину Драгану Војичићу, којем припало је 12. место, и др Јову Радошу (70), који је једини до сада успешно истрчао свих 24 атлетских мини-маратона.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести