ПО ДИЈАМАНТ У КИНУ: Атлетичарка Милица Гардашевић у суботу почиње сезону на отвореном

Атлетичарка Војводине Милица Гардашевић у суботу почиње сезону на отвореном на митингу Дијамантске лиге у кинеском граду Суџуу.
с
Фото: Српски атлетски савез

Скок удаљ на програму је у 11.45 часова (пренос на Спортклубу 1).

Новосађанка има два велика циља пред собом, први је Европско првенство у Риму (7-12. јун) а потом и деби на Олимпијским играма у Паризу (краљица спортова се одржава од 1. до 11. августа).

– После тронедељног боравка у јужноафричком Почестрому где је Милица у одличним условима обавила велики део посла у оквиру припрема за сезону на отвореном, преселили смо се у Доху где смо комплетирали припремни период – рекао је за „Дневник” тренер Милице Гардашевић Марко Милинков.

Даљашица је после Светског првенства у дворани у Глазову у марту, где је шестим местом ставила тачку на такмичења под кровом, имала само неколико дана одмора.

– У Катар смо отишли због сјајних услова у тренажним објектима Аспајр академије. Тај спортски комплекс је одлично опремљен. С друге стране, доласком у Доху скратили смо пут ка следећој дестинацији, Кини, где ће у Дијамантској лиги бити први пут женски скок удаљ – додао је Милинков.

Конкуренција у Суџуу је изузетно јака, сем два, три имена све најбоље даљашице света биће на залетишту.

– Милица је већ пуно пута показала да припада светском врху и да може равноправно да се бори за висок пласман на било ком такмичењу. Нисмо се посебно припремали за овај митинг и скакаће из тренинга. Без обзира на то сматрам да је већ сада способна за добар резултат и пласман међу три најбоље – поручио је Марко Милинков.


Два четврта места

Милица Гардашевић до сада у Дијамантској лиги има два четврта места, у Дохи 2020. и Риму 2022. Сада ће јој ривалке бити освајачица бројних медаља Нигеријка Есе Бруме, искусна Швеђанка Кади Сагнија, власница светске броне Алина Ротару-Котман из Румуније, Американка Канеша Буркс, Аустралијанка Брук Бушкел, Фатина Дијаме из Шпаније...


К. Бугарски

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести