Рвач Виктор Немеш освојио бронзу на ЕП

БУКУРЕШТ: Репрезентативац Србије у рвању грчко-римским стилом, Виктор Немеш, освојио је данас бронзану медаљу у категорији до 77 килограма на Европском првенству у Букурешту.
viktor nemes, facebook
Фото: Printscreen

У борби за треће место Немеш је победио Турчина Ченгиза.

Пре тога је победио репрезентативце Израела и Мађарске и у репесажу Божу Старчевића из Хрватске. У четвртфиналу је изгубио од двоструког олимпијског шампиона Романа Власова из Русије. У категорији 77 кг било је 29 рвача.

Ово је након три сребра прва бронзана медаља на европским шампионатима за Виктор Немеша. У својој колекцији Виктор има злато и бронзу са светских шапионата. Са шест медаља Виктор Немеш се уврстио у највеће великане српског рвања.

Сутра се Мате Немеш који је изгубио у полуфиналу од Пољака, бори за бронзану медаљу, док Миша Кађаја има борбу у репесажу и ако подеди и он ће рвати за 3. место. Борбе сутра почињу од 16 часова (репесаж), а од 18 часова су борбе за медаље.

Удовичић честитао бронзу рвачу Виктору Немешу

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је данас Виктору Немешу освајање бронзане медаље у рвању грчко-римским стилом у категорији до 77 килограма, на Европском првенству у рвању у Букурешту.

"Све честитке Викторе на освојеној бронзаној медаљи на Европском првенству у Букурешту и наставку импресивног низа успеха на највећим светским такмичењима. Честитам и захвалкујем се и твом стручном штабу и Рвачком савезу Србије! Србију чините поносном, и са нестрпљењем очекујемо сјајне резултате и на предстојећим Олимпијским играма!“, навео је министар Удовичић у поруци Виктору Немешу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести