СЕНИОРИ АК АПАТИН ТРИ ГОДИНЕ УЗАСТОПНО ДРЖАВНИ ПРВАЦИ У КРОСУ Борбељ титулама ујединио четири дисциплине

Један од најбољих дугопругаша које је Србија имала у 21. веку, Апатинац Ђуро Борбељ победио је на државном првенству у кросу, које је одржано на стази Наутичког центра Бисер у Бољевцу. 
1
Фото: приватна архива

То је Борбељу четврта шампионска титула у сезони, с обзиром на то да је пре првенства у Бољевцу побеђивао на државним првенствима у маратону, полумаратону и у трци на 10.000 метара на друму, чиме је поновио успех постигнут и пре годину дана. Постигнутим резултатима и освојеним титулама Борбељ се позиционирао као један од ослонаца националног тима на предстојећем Светском првенству у кросу, чији је домаћин Београд, крајем марта 2024. године. 

Иначе, Борбељ је од оснивања клуба био предводник генерације квалитетних тркача АК Апатин, да би од скора постао припадник Спортске јединице Војне академије Министарства одбране, у чину водника.  Уз њега, у апатинској екипи, која је трећу годину за редом освојила екипну титулу, трчали су још Душан Крстић, Александар Стајић и Мирослав Пешић. Резултатима на стази националног шампионата, Апатинци су стекли право учешћа на Купу европских шампиона у кросу.

Поносан сам на све што су момци постигли – рекао је родоначелник апатинске атлетике Горан Чегар. – Не сећам се да се било који клуб у Србији пласирао три пута узастоипно у Куп шампиона. Трудимо се да бесплатно омогућимо деци Апатина да се учлане у клуб и да међу њима селектирамо наследнике, промовишући праве вредности које атлетика носи.

Рад са децом поверен је тренерима Бојану Томашевићу и Марији Бубало. Борбељ ће такмичасрку сезону завршити учешћем на Првом светском војном првенству у полумаратону, који се одржава 29. октобра у Швајцарској, где ће капетан Чегар бити вођа српске делегације.

Лазо Бакмаз

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести