Штефанек изабран за председника Спортског савеза Србије

БЕОГРАД: Олимпијски шампион у рвању Давор Штефанек изабран је данас за председника Спортског савеза Србије (ССС) на Изборној Скупштини која је одржана у Народном позоришту.
stefanek-davor
Фото: Dnevnik.rs

За Штефанека је гласало свих 159 делегата, а на тој функцији наследио је Александра Шоштара, који је јуче из личних разлога повукао кандидатуру.

Он се у првом обраћању на новој функцији захвалио свима на подршци и рекао да је свестан тежине посла који га очекује.

"Захваљујем се што сте ме једногласно изабрали. Млад сам и неискусан, али свестан тежине посла у најозбиљнијој спортској организација и надам се да ћу бити успешан као што сам био као рвач на струњачи. Желим добру сарадњу са националним гранским савезима. Захвалио бих се бившем председнику Шоштару и његовом тиму који су поставили добре темеље и омогућили ми лакши рад", истакао је Штефанек.

Као примарне активности у четворогодишњем мандату Штефанек је навео допринос развоја и промоцији спорта Република Србије, обилазак свих територијалних Спортских савеза, одржавање контаката са националним гранским савезима, активирање спортиста из дијаспоре да се такмиче за националне гранских савезе, укључивање у друштвено користан рад, подизање свести о спорту кроз медије и организацију Спортских игара 2025. године.

EUR/RSD 118.5311
Најновије вести