Стонотенисерке Новог Сада први пут у Лиги шампиона

Стонотенисерке Новог Сада испричале су прекрасну спортску причу, која је попримила бајковите обрисе.
Maksuti, Tominjak, Jokic i Zaharija
Фото: Максути, Томињак, Јокић, Захарија, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Оно што су изабранице тренера Слободана Стојанова потајно прижељкивале и оствариле су – пласирале су се међу четири најбоље екипе у Купу Европе и избориле пласман у Лигу шампиона за следећу сезону. Највећи успех у историји клуба оствариле су: Анета Максути, Тијана Јокић, Алина Захарија и Радмила Томињак.

– Наш наступ на финалном турниру Купа Европе био је фантастичан. Имајући у виду како смо играли, па и да нисмо успели да се пласирамо у полуфинале, био бих презадовољан, јер ниво игре наше екипе је био фасцинантан. Треба имати у виду да ми током сезоне нисмо имали јаке међународне мечеве и да девојке готово да и немају међународно искуство. Наша лига је преслаба, што показује и податак да смо изгубиле само један меч у 19 партија, без достојног ривала са коме бисмо ми кроз игру дизали форму. Оно што нас држи на високом нивоу су јаки тренинзи, девојке су биле фантастичне и пружиле су више од максимума – истакао  је тренер Стојанов.

Фото: Слободан Стојанов, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Следеће сезоне Нови Сад ће играти у Лиги шампиона, први пут у клупској историји.

– То је одавно била наша жеља. Пласман у  Лигу шампиона стиче се коефицијентом клубова у последње три године на међународној сцени, па клуб који је тек сада дошао у најјаче такмичење не може одмах и да га освоји, мора бар три године да буде у елити да би подигао пехар. Нама је циљ био да следеће године играмо у Лиги шампиона па смо довели појачања да бисмо стигли до полуфинала Купа Европе. Циљ смо испунили годину дана раније захваљујући између осталог што смо били домаћини овог турнира у Спенсу.

Следи период  формирања тима за велике изазове.

– У завршној смо фази преговора са играчицама које бисмо желели у нашим редовима. Већ је потписала Кинескиња из Хонг Конга, преговарамо и са нашом бившом репрезентативком Ана Маријом Ердељи. Имаћемо екипу која ће да нас достојно представља у Лиги Шампиона.

Иако је играчица СТК Нови Сад на двојној регистрацији у Будаершу, Сабина Шурјан се неће вратити у клуб.

– Она је потписала фантастичан уговор са немачким Берлином, прваком Европе. Мени лично и клубу је част и задовољство што ће бити члан две године најбољег клуба на Старом континенту – казао је Слободан Стојанов, иначе селектор женског националног тима.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести