У Новом Саду одржаће се Европско првенство у кошарци за кадете

Догађај од прворазредног значаја Поводом одржавања Европског првенства у кошарци за кадете до 16 година у Новом Саду, од 10. до 18. августа ове године, у Покрајинској влади одржана је конститутивна седница Организационог одбора, чији је домаћин био покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез.
batez i danilovic
Фото: Покрајинска влада

За председника Организационог одбора, који ће чинити девет чланова, изабран је председник КСС Предраг Даниловић, а за копредседнике  Владимир Батез и члан Градког већа за спорт и омладину Града Новог Сада Огњен Цвјетићанин.

Батез се захвалио представницима КСС на подршци и поверењу да једно важно такмичење, након 11 година, буде у Нови Сад.

„Овај догађај је од изузетног значаја за развој кошарке. После више од једне деценије имаћемо могућност и за опремање Спенса, што ће донети користи и за сва наредна такмичења на највишем нивоу  у Новом Саду“, поручио је Батез, уз захвалност на подршци свим учесницима у организацији овог значајног спортског такмичења.

Фото: Покрајинска влада

„Граду Новом Саду и Министраству омладине спорта. Он је навео да подршка оваквих спортских такмичења предстваља изузетну промоцију за нашу земљу и развоју спорта.

Предраг Даниловић је нагласио да ће оваква заједничка сарадња Кошаркашког савеза Србије, Министарства омладине и спорта, Покрајинске владе и Града Новог Сада учинити да ово првенство буде реализовано успешно.

„Оваква подршка и заједничка организација доприносе добрим резултатима у организовању било којег спортског догађаја. Значајно је то  што је ово такмичење у Новом Саду, који се показао као одличан домаћин у организовању великих међународних спортских приредби. Овде је 2005. године веома успешно било организовано Светско првенство младих кошаркаша“, подсетио је Даниловић, указавши да је опредељење КСС увек био рад са младим играчима. Само прошле године, како је подсетио, наше три младе репрезентације су освојиле медаљу и ФИБА је то препознала и отуда смо добили организацију Европског кадетског првенства за дечаке испод 16 година.

Поред Владимира Батеза и Предрага Даниловића конститутивној седници, на којој су донети план и програм организације Европског првенства, присуствовали су и чланови Организационог одбора: Дејан Томашевић, Дарко Удовичић, Огњен Цвјетићанин, Дарко Каран, Златко Болић, Милорад Шушњић и Милан Јарић.

С. Р.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести