Удовичић на тренингу теквондиста

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас тренинг репрезентативаца Србије у теквонду, пружио им подршку и пожелео успех на предстојећим такмичењима, са акцентом на Олимпијским играма у Токију.
udovicic tekvondo
Фото: МОС

На овај начин министар Удовичић ће посетити све наше учеснике на највећој планетарној спортској смотри, и лично се уверити да ли њихове припреме теку по плану и у најбољим могућим условима.

Током дружења са шампионкама Милицом Мандић и Тијаном Богдановић, које су већ обезбедиле визу за ОИ, Дмитријем Нагајевим и Николом Вучковићем који ће своју шансу потражити на квалификационим турнирима, као и тренером Драганом Јовићем, министар је конструктивно и отворено разговарао о условима у којима се припремају, изазовима са којима се сусрећу, као и о очекивањима на предстојећим такмичењима попут Европског сениорског првенства Загребу и, наравно, ОИ у Јапану.

Фото: МОС

"Желимо да покажемо нашим спортистима да смо стопроцентно уз њих. Дошли смо да видимо шта им треба, да ли можемо да урадимо још нешто. Ми смо тим и имамо исти циљ - да оборимо рекорде, да освојимо што више медаља, посебно у Токију. Ту смо да им пружимо подршку и да им обезбедимо све што је потребно како би могли да се фокусирају на такмичење. Драго ми је што сам се лично уверио да су наши теквондисти високо поставили циљеве, да су максимално мотивисани", рекао је Удовичић.

Фото: МОС

Званично најбољи теквондо тренер на свету, Драган Јовић, изјавио је да је подршка министра прави подстрек пред значајна такмичења.

"Држава ма поверења у нас, то сваком спортисти значи. Држава није уз нас само кад су добри резултати, него и кад има проблема, зато се виђамо, разговарамо, тражзимо најбоље решење. Надам се да ћемо се видети и после Токија са разлогом. Не волим да лицитирам са медаљама, али искуство ми каже да имамо велики шансе, знамо конкуренцију, побеђивали смо, губили, али имамо довољно времена да се припремимо и надамо добром резултату", рекао је Јовић.

Фото: МОС

Олимпијска шампионка из Лондона Милица Мандић захвалила се министру и министарству што увек верују у спортисте.

"Подршка нам је битна., и фианнсијска и морална, то нам је ветар у леђа, свима нам је исти циљ и надамо се најбољим резултатима", поручила је Мандићева, којој ће Игре у Токију бити треће у каријери.

Фото: МОС

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести