Перић и Живановић: Годинама смо чекали овакву прилику

Српски футсал репрезентативци Александар Живановић и Марко Перић изјавили су да екипа још није свесна да је побеђена Португалија

и поручили да ће против Украјине дати све од себе да уђе међу четири најбоље у Европи и оствари сан.

"Фантастичан осећај је победити Португалију, нисмо још свесни шта смо урадили. Пред нашом публиком веровали смо да можемо да направимо подвиг, посебно после првог полувремена. Пресрећни смо што смо остварили велики успех, навео је српски футсалер Танјугу.

Живановић је поручио да се тим годинама спремао за овакав успех.

"Прижељкивали смо Украјину и пробаћемо пласманом у полуфинале да остваримо сан. Фаворити смо због публике, али Украјина има одлучан састав и дуго су заједно. Стално су у врху, али свакако да је лакше са њима него Шпанцима, рекао је он и додао:

"Верујем да можемо до медаље. Борићемо се до краја, пред оваком публиком ништа није немогуће, закључио је Живановић.

Капитен футсал репрезентације Србије Марко Перић изјавио је да бољи поклон за 32. рођендан није могао да пожели и поручио да екипа има квалитет да освоји једну од медаља.

- Велика победа у величанственом амбијенту. Ово је нешто најлепше што сам доживео у животу, пре два дана ми је био рођендан и бољи поклон нисам могао да замислим. Због оваквих ствари сам тренирао и живео, савладали смо једног од фаворите турнира и најбољег играча света Рикардиња, рекао је Перић  Танјугу.

Перић додаје да Украјинци незгодни, али да је садашња генерација заслужила да се упусти у борбу за најсјајнија одличја.

- Очекује нас изузетно тешка утакмица, ништа мање од дуела са Португалијом. Много смо се истрошили, имамо један дан да се припремимо за четвртфинале. Идемо степеник по степеник, ова генерација је заслужила да се пласира међу четири најбоља тима Европе јер годинама бележи сјајне резултате, поручио је Перић.

Четвртфинале између Србије и Украјине игра се сутра од 18.30 сати, док се од 21 сат састају Шпанија - Португалија.
 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести