Прва лига Србије: Пролетер - Напредак 0:0

Ни у другој утакмици ове јесени фудбалери Пролетера нису успели да нађу пут ка мрежи противника. Оба тима од почетка кренула су веома жустро, пресингом па је мало било прилика у првом полувремену.

НОВИ САД: Стадион „Слана бара”, гледалаца 500, судија: Богдановић (Краљево). Жути картони: Швоња, Петрић, Миљковић, Чордашић, Бошковић (Пролетер), Трајковић, Вулић, Лемајић (Напредак).

ПРОЛЕТЕР: Бузаyија 7, Драгојевић 7, Кочовић 7, Швоња 7, Петрић 7, Чордашић 8, Миљковић 7 (Бошковић 7), Десанчић 7, Миросављев 6, Каранов 6 (Лешков ), Гргић 7 (Милошевић ).

НАПРЕДАК: Јанковић 8, Гобељић 7, Симоновић 7, Лазаревић 7, Трајковић 7, Вулић 7, Ивеља 7, Маркоски 7 (Зоњић ), Лемајић 7, Станчетић 7 (Недиаје ), Нешовић 6 (Димитров 6).

Ни у другој утакмици ове јесени фудбалери Пролетера нису успели да нађу пут ка мрежи противника. Оба тима од почетка кренула су веома жустро, пресингом па је мало било прилика у првом полувремену. Покушао је у 7. минуту Гргић, али је шутирао поред гола. Узвратио је на центаршут Станчетића Нешовић, али без успеха. Најповољнију прилику за промену резултата имао је вижљасти Лемајић. Одлично га је упослио Вулић, али је нападач Крушевљана ударцем главом уздрмао пречку.

У наставку канонада према голу Слободана Јанковића. Већ у 51. минуту Чордашић је дубинском лоптом пронашао Гргића а овај несебично у срцу казненог простора Десанчића који је  тукао поред стативе. Након тога Драгојевић је центаршутом упослио Миросављева а овај главом циљао преко пречке.
Минут касније Каранов је избио сам испред голмана Јанковића који је одбио лопту и када су сви очекивали да је Десанчић пошаље у мрежу неко из одбране Напретка је био у близини и скренуо лопту у корнер па је још једна прилика за домаћина пропала. Седам минута пре краја Миросављев је покушао да изненади Јанковића,  а овај био на висини задатка. А онда у финишу Лемајић је загрејао дланове добро постављеног Бузаyије,  а у последњим тренцуима Недиаје из непосредне близини ударцем главом лопту упутио поред гола за најнепопуларнији резултат.

М. Поповић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести