Ривал за поштовање

Фудбалери Партизана су у серији од 22 утакмице без пораза и не намеравају ту да стану. Црно-бели у суботу дочекују Вождовац, који је у сјајној форми, са везане три победе.

 Нема сумње, биће то прави дерби, у којем свака екипа има своју рачуницу, црно-бели да остану у борби за титулом а гости да се пласирају у плеј-оф. Дакле, пред оба ривала је императив победе.

Тренер Марко Николић је задовољан како екипа изгледа на почетку наставака такмичења, али није поптпуно срећан.- Још ништа нисмо освојили и нисмо победили Црвену звезду у дербију. Додуше, знате се како и зашто нисмо тријумфовали у вечитом дербију, али тако је како је. Схватају то и играчи и силно су мотивисани да се боре до краја. Верују у свој квалитет и менталитет и прижељкују све тријумфе до краја. Надам се да ће тако и бити, а свакако да ће нам помоћ гледалаца значити – рекао је Николић.

Стратег црно – белих  хвали Вождовчане.
- Добра екипа, квалитетно вођења, жељна доказивања и успеха. У сјајној су форми и логично је да ће желети и нас да савладају. Ми смо ти који морамо одговорити на то. Очекује нас врло квалитетан противник.Подсећа Николић на још једну чињеницу.- Последња је утакмица до паузе и тиме је задатак тежи. После нас очекује паклен распоред и морамо све издржати до краја. Регуларни део првенства се ускоро завршава и свака победа је важна.
Николић верује у тим, не потенцира појединце.

- Ово су врло посвећени момци, са завидним фудбалским знањем. Дакле, на правом су месту у право време. Знам да свако може да бљесне и да се не размишља колико ће игри допринети овај или онај. Сви они су се уверили да нису случајно у Партизану и да сваки може да да велики допринос планираним и жељеним успесима– истакао је Николић.

И. Лазаревић
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести