Аркус лига: На крилима Грозданића Воша победилa "црно-беле"

НОВИ САД: Рукометаши Војводине савладали су Партизан у дербију деветог кола Аркус лиге Србије. Изабраници Бориса Ројевића су се мучили у првих 30 минута и тешко долазаили до погодака, али су у наставку сусрета заиграли сјајно у фази напада и заслужено освојили веома важне бодове.
r
Фото: Detalj sa meča na Slanoj bari/Dnevnik (Filip Bakić)

У уводним минутима сусрета играо се жустар рукомет, са пуно прекшраја који су били на ивици искључења. Гости из Београда су се боље снашли на старту утакмице.

Капитен Зечевић и сјајни Петрић пробијали су снажан Вошин бедем који су чинили Миљан Пушица и Миљан Вуковљак. Новосађани су имали проблема са организацијом напада, те је Партизан константно имао до три поготка предности.

Пред крај првог полувремена Воша је заиграла нешто боље и на пет минута до одласка на одмор резултат је био нерешен (13:13). Ношени подршком са трибина, шампиони су се распуцали и показали Партизану да ће тешко доћи до бодова на Сланој бари.


Војводина - Партизан 33:28

Обилић - Југовић 34:31

Динамо - Раднички 35:32

Пролетер - Шамот 35:34

Топличанин - Црвена звезда 29:32

Кикинда - Рудар синоћ

Дубочица - Металопластика синоћ


У наставку сусрета Војводина је наставила са добром игром и одржавала је три гола предности. У фази одбране шампиони Србије су играли са истуреним Бранком Томићем. "Господин пенал" како је на рукометним теренима познат Милош Грозданић био је на висини задатка и  непогрешив са седам метара.

Новосађани су играли одбрану у милиметар онако како је желео тренер Ројевић. Били су покретљиви и прекршајима су трошили време за нападе Партизана. "Црно-бели" се нису предавали, напротив, успели су да одиграју неколико добрих одбрана, а затим су били ефикасни у нападу и тако на девет минута до краја смањили предност Воше (27:23).

Ипак, гости више од тога нису могли, па су Новосађани дошли до нове победе. За најбољег играча утакмице проглашен је Бранко Томић.

В. Гвозденовић

Фото: Detalj sa meča na Slanoj bari/Dnevnik (Filip Bakić)

Војводина - Партизан 33:28 (16:14)

НОВИ САД: СЦ Слана Бара, гледалаца 400. Судије: Секулић и Јовандић (Панчево). Седмерци: Војводина 6 (6), Партизан 4 (2). Искључења: Војводина 14, Партизан 4 минута.

ВОЈВОДИНА: Лучин (4 одбране, 1 седмерац), Васић, Милић 3, Оцвирк 3, Вуковљак, Дриси (3 одбране), Куртеш, Миленковић 7, Пушица, Рађеновић, Пешић, Томић 3, Роган 2, Бунета 1, Грозданић 11 (6), Пукховски 3.

ПАРТИЗАН: Јовић 2, Цвијетић, Весковић, Радивојевић 1, Баћановић, Белошевац, Варга, Трнавац (11 одбрана, 1 гол), Којадиновић 7 (1), Зечевић 11 (1), Мићић 4, Гудурић, Праштало, Лазић, Петрић 2. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести