Брегар: Наша група најтежа на ЕП, верујем у добар резултат

СТАРА ПАЗОВА: Селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар изјавио је да верује у добру игру нашег тима на предстојећем Европском првенству.
bregar
Фото: Youtube Printscreen

Србија ће играти у групи Б Цељу са Шведском, Данском и Словенијом.

"Слажем се да је наша група најтежа на ЕП, ту су Данска, Шведска, које су увек у врху светског и европског рукомета, онда је ту и домаћин Словенија. Истина је да смо ми играли са Словенијом на последњем СП, да смо имали Шведску у квалификацијама за ЕП", рекао је Брегар на конференцији за новинаре, саопштио је данас Рукометни савез Србије.

Селектор Србије рекао је да је било много проблема на припремама националног тима за ЕП.

"Предуслов да учествујеш на ЕП је да имаш три вакцине и да имаш последњи дан негативан ПЦР тест. Тако да је било пуно проблема, јер кад смо отишли на Медитеранске игре водили смо тамо неке рукометашице, које су играле први пут за српску репрезентацију и неке младе којима смо дали лидерску улогу. Неке играчице нису желеле, ја не могу да их силим на неке ствари или да их терам да узму прву или трећу вакцину, тако да сам морао да направим списак од оних што имају три вакцине", истакао је он.

Брегар је додао да из тог разлога на припремама нису биле Дуња Радевић и Дуња Табак. Због повреде колена за Србију неће играти Тамара Радојевић-Георгијева и Катарина Стошић, док је Јелена Агбаба трудна.

"Припреме су биле баш специфичне, јер је бас мало бекова, а опет верујем да можемо, није битно колико нас има, ја верујем у наше девојке да можемо опет да радимо неке добре представе на овом ЕП", рекао је Брегар.

Рукометашица Србије Јелена Лавко изјавила је да ће у нашем тиму бити много млађих играчица којима је ово прво велико такмичење.

"Мени је драго да сам опет ту због мојих проблема здравствених, мало сам била ту, па мало нисам. Променио се доста састав, сад некако имамо много млађих играчица и нових, играчице које још нису учествовале на великим такмичењима, или можда на једном. Имамо добру енергију и да су младе играчице орне и јако паметне и жељне за рад, и да упијају све што тренер тражи од њих", истакла је Лавко.

Српска рукометашица Кристина Лишчевић истакла је да се играчице "никада неће предати".

"Важно је да у сваку утакмицу уђемо као да смо фаворити, у сваком случају ћемо тако ући у сваку утакмицу, а резултати ће се показати после", рекла је Лишћевић.

ЕП ће бити одиграно од четвртог до 20. новембра у Словенији, Северној Македонији и Црној Гори. Србија први меч игра у петак од 20.30 сати са Шведском у Цељу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести