Цупара: Македонци прави тест пред пут у Берлин

Рукометна репрезентација Србије ће у Скопљу 4. (20 часова ТВ Телма) и 5. јануара (15 часова, затвореног типа) одиграти два контролна меча са селекцијом Македоније.
cupara_milosavljev_himna
Фото: Владимир Цупара и Дејан Милосављев, фото: РСС

Од првог дана нове године тиму су се прикључила четворица играча који наступају у немачкој ДКБ Бундеслиги, а за састав Ненада Перуничића конкурише 21 репрезентативац.

„Добро су нам дошле утакмице са Тунисом, иако смо били без четири играча. Показали смо да има доста простора за напредак. Друго полувреме утакмице у Смедереву смо одиграли баш добро у оба правца. На сваком тренингу сваки играч даје максимум да Првенство дочекамо у што бољем издању. Момци који су били са нама у првом делу одрадили су одлично припреме. Сада је са нама четворка из Бундеслиге, са којом добијамо додатни квалитет. То су одлични играчи“, каже голман националног тима Владимир Цупара за сајт РСС.

Два дуела са Македонијом биће генерална проба за наступ на СП 2019...

„Сигурно је да ће нам добро доћи да видимо где смо у овом тренутку. После афричке селекције, ред је да се проверимо и са једном европском. Очекује нас и пуно навијача, лепа атмосфера пред Светско првенство и прави тест. Прошле зиме су нас Македонци савладали на Бањици, а сада ћемо све од себе да оставимо што бољи утисак на њиховом терену.“

До првог меча са Русима у Берлину остало је још осам дана (11. јануар)...

„Брзо пролазе дани на припремама. Гледали смо видео, кренућемо да радимо и на детаљима. Руси су искусна екипа која има проблема са пар повређених играча. Мотор екипе је средњи бек Житњиков, врхунски играч. Голмани би могли да представљају проблем, биће спремни, раде са нашим некадашњим селектором Дејаном Перићем.“

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести