Ђерона: Надам се да се враћамо са два бода из Словачке

ПРЕШОВ: Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона изјавио је, уочи сутрашњег меча другог кола Групе 2 квалификација за Европско првенство против Словачке, да верује да ће се његов тим са гостовања у Прешову вратити са два бода.
toni_djerona_
Фото: Рукометни савез Србије

Србија је у првом колу савладала Финску у Новом Саду са 34:24, док је Словачка поражена од Норвешке са 38:26.

"Знамо да ће меч са Словачком у недељу бити потпуно другачији од утакмице са Финском коју смо играли у Новом Саду. Као што смо имали прилику да видимо, Словачка је у појединим моментима пружала заиста добру игру против Норвешке. Имају велики број нових играча, новог селектора и предстоји им први меч у овом квалификационом циклусу на домаћем терену и сигуран сам да ће Словачка ући енергично у меч. Али након припрема и тренажног процеса у Старој Пазови и труда који су момци показали свих ових дана, путујемо на дуел са Словачком пуни самопоуздања. Утакмица нецех бити лака, али надам се да се из Словачке враћамо са нова два освојена бода", изјавио је Ђерона, а пренео званични сајт Рукометног савеза Србије.

Репрезентативац Србије Вања Илић очекује јак отпор домаћина, али верује у тријумф.

"Чека нас једна сигурно не тако лака утакмица. Словачка је променила доста играча у односу на наш последњи сусрет, али одмах након утакмице са Финском смо почели да се спремамо за њих и као што сам већ више пута рекао - спремамо нашу игру. Осврћемо се искључиво на нас и ако радимо оно што се тражи од нас и ако пружимо свој максимум, мислим да не би требало да имамо проблема. Идемо опрезно и са поштовањем према екипи Словачке, али уз велики рад који смо уложили у припрему утакмице, мислим да неће бити великих проблема", рекао је Илић.

Европско првенство у Немачкој на програму је од 10. до 28. јануара 2024. године.

Пласман ће изборити по две најбоље пласиране екипе из сваке од осам група, као и четири најбоље рангиране трећепласиране селекције.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести