Ђерона објавио списак рукометаша за дуеле с Чешком

БЕОГРАД: Селектор рукометаша Србије Тони Ђерона саопштио је списак играча за мартовску ЕХФ недељу националних тимова и утакмице с Чешком.
Toni Djerona/RSS
Фото: Рукометни савез Србије/Тони Ђерона

На списку су голмани Дејан Милосављев (Берлин), Владимир Цупара (Веспрем), Милан Бомаштар (Адемар), лева крила Немања Илић (Феникс Тулуз), Вања Илић (Шартр), пивотмени Мијајло Марсенић (Берлин), Драган Пешмалбек (Нант), Немања Ратковић (Војводина), десна крила (Богдан Радивојевић (МОЛ Пик Сегед), Дарко Ðукић (Вардар), бекови Петар Ђорђић (Бенфика), Илија Абутовић (Рај Некер Левен), Урош Борзаш (Феникс Тулуз), Лазар Кукић (Бенфика), Ђорђе Ђекић (Шартр), Марко Милосављевић (Адемар), Јовица Николић (Војводина), Милош Орбовић (К Луцерн) и Немања Зеленовић (Гепинген).

Окупљање репрезентације је заказано за недељу, 13. март у Београду, одакле се креће пут Крагујевца, где су планиране тренажне активности у периоду од 14. до 17. марта.

Селекција Србије ће у мартовској ЕХФ недељи имати две пријатељске утакмице са репрезентацијом Чешке, које су на програму 18. и 19. марта у Жубрију.

Изабраницима Тонија Ђероне ово ће бити контролне провере пред бараж мечеве за пласман на Светско првенство, у којима ће се Србија састати са победником двомеча између Италије и Словеније у априлу месецу.

Светско првенство за рукометаше се одржава од 11. до 29. јануара 2023. године у Пољској и Шведској.

Поред домаћина, Пољске и Шведске и актуелног светског првака Данске, захваљујући пласману на ЕХФ ЕУРО 2022 учешће су обезбедиле селекције Шпаније, Француске и Норвешке.

Након мартовских и априлских квалификација биће познато још девет европских селекција које ће се наћи на Светском првенству 2023. године.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести