ЕП Француска 2018: Наше девојке без наде за полуфинале

НАНТ: Нису успеле рукометашице Србије да савладају Црну Гору и остале су без шансе да се пласирају у полуфинале Европског првенства у Француској.
rukometasice
Фото: Epa (Eddy Lemaistre)

Наше девојке су после само 24 часа и пораза од Русије, у одлучујућем дуелу са сусеткама пропустиле прилику да остану у борби за улазак међу четири најбоље екипе на шампионату. Имале су Српкиње напад за изједначење у последњих 30 секунди, али нису успеле ни да упуте шут ка голу. И сада је велики број грешака скупо коштао екипу селектора Љубомира Обрадовића, која је уписала и трећи пораз у Нанту.  

Шкрипало је на почетку у игри наших девојака, а Црногорке су играле чврсто у одбрани, а брзим нападима лако су долазиле до погодака (7:4). Полако су, међутим, Српкиње почеле да играју концентрисаније, приближавале су се, да би коначно преко капитенке Крпеж–Шлезак изједначиле (9:9). Потом је Поп–Лазић после асистенције Лекићеве и једне контре везала два поготка и Србија је први пут на мечу повела 11:10. Пех је задесио нашу селекцију, јер је Томашевићева због повреде колена напустила терен, па ју је на голу заменила одлична Чолићева. Ни после тајм–аута Црна Гора није успела да похвата конце и више од 10 минута била је без поготка. Наше су то знале да искористе и на крилима Крпеж–Шлезак дошле су до четири гола предности – 15:11. Пропустиле су прилику играчице више у последњем нападу па су на одмор Српкиње отишле са 15:12.

Вратила се Црна Гора у наставку на препознатљиви ниво игре. Чувале су наше девојке вођство (19:17) али су пропустиле одличну прилику да повећају разлику. Имале су играчицу више, а нису затресле мрежу противница, па су Црногорке стигле и до изједначења (19:19). Уследила је резултатска клацкалица, Српкиње нису имале решења за распуцане Јауковић и Раичевић, док су њих у игри држале крила Крпеж–Шлезак и Дијана Радојевић.


Русија у полуфиналу

Само 24 часа пошто су савладале Србију, рукометашице Русије декласирале су Данску (32:21) и прве су из групе 1 обезбедиле полуфинале.

До победе је актуелне олимпијске првакиње предводила сјајна Вјакирева са девет голова и шест асистенција и на тај начин довела је Русију у позицију да се бори за одличје на Европском првенству први пут после 2008. године, када је освојена бронза. Данкиње су остале без шансе да се нађу међу четири најбоље екипе пошто имају само једну победу и то из прве фазе против Шведске.


Грешке наших Црногорке су знале да казне и режирале су преокрет – 26:24. На мање од три минута до краја Србија је губила са 28:25, али су Стоиљковић и Крпеж–Шлезак одржале наше у игри – 28:27. Чолићева је одбранила шут Црногорки у последњем нападу, имале су наше 30 секунди да погоде за изједначење, али ни ту прилику нису успеле да реализују и остале су без шансе да се пласирају у полуфинале. Србија последњи меч у главној фази игра сутра против домаћина Француске од 21 час.

К. Б.

Србија Црна Гора 27:28 (15:12)

 

НАНТ: Дворана Икс Икс Ел, гледалаца: 2.500, судије: Настасе, Станку (Румунија). Седмерци: Србија 4 (4), Црна Гора 1 (1). Искључења: Србија 4, Црна Гора 6 минута.

СРБИЈА: Томашевић (2 одбране), Чолић (5 одбрана), Радосављевић, Крпеж–Шлезак 12 (4), Лекић 2, Штевин, Лавко 4, Ковачевић, Николић, Радојевић Т, Поп–Лазић 2, Радојевић Д. 5, Вукајловић, Стоиљковић 2, Цвијић, Дмитровић.

ЦРНА ГОРА: Рајчић (6 одбрана), Ненезић (1 одбрана), Радичевић 5, Јауковић 6, Булатовић А, Кликовац, Ујкић, Премовић, Булатовић К. 3, Брновић 1, Павићевић, Рамусовић, Мехмедовић 6, Деспотовић, Раичевић 6, Грбић 1.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести