Јевтић: Екипа у формирању, амбиције највише

Након кратке паузе рукометаши Војводине враћају се у СЕХА лигу.
darko jevtic, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Ове године Србија ће имати два представника у овом такмичењу – Војводину и Динамо из Панчева. Управо је сусрет ове две екипе заказан за прво коло, након које ће Воша прво гостовање имати у Хрватској у Нашицама, где је дочекује екипа Нексеа.  Загреб је други хрватски учесник, Македонију ће представљати актуелни европски шампион Вардар и Металург из Скопља, из Словеније такмиче се Горење и Цеље, док Белорусија и Словачка имају по једног представника  – Мешков Брест и Татран Прешов.

Генерални директор Војводине Дарко Јевтић истиче да је велика част играти у СЕХА Газпром лиги, али је ипак опрезан у прогнозирању успеха.

„Свесни смо са каквим клубовима ћемо се срести а ми још формирамо екипу за следећу сезону, тако да је незахвално у овом тренутку говорити о резултатима и обећавати нешто. Веома је тешко бити констатно у врху, али  циљ нам је да пробамо и у овом такмичењу да направимо значајнији резултат. Када смо играли групну фазу Лиге шампиона заиста смо сви уживали у великој дворани Спенса и волели бисмо да опет имамо такву подршку“, изјавио је Јевтић.

Новосађани су петоструки узастопни прваци државе и близу су да изједначе рекорд Металопластике који држе рекорд са седам узастопних титула. Да би се остало на врху потребно је одрадити добар прелазни рок.


Играч, тренер, директор

Дарко Јевтић је специфичан по томе што је учествовао у свим трофејима Војводине.  Да је предодређен за успех показао је и тиме што је титуле  освајао у различитим улогама – као играч, тренер и сада као директор.

„Посебно се сећам првог трофеја далеке 2005.године које смо играли на Цетињу и убедљиво победили, предвођени покојним тренером Зораном Куртешом. Исте године је освојена и прва дупла круна. То је заиста златна генерација овог клуба. Када поредим улоге, могу рећи да је позиција директора најкомплекснија и да захтева потпуну преданост послу. Ипак, имам огромну подршку и посебно сам захвалан председнику Ђукићу, градоначелнику Вучевићу и највећем донатору клуба Душану Бајатовићу“, рекао је Јевтић.


„Компликовано је у нашим условима одржавати врхунске резултате. Законски оквири  апсолутно не подстичу приватни капитал да приђе спорту, а притом рукомет је у тешком маркетиншком стању и све то нам отежава  да обезбедимо буџет. До овог тренутка смо се углавном бавили одласцима, клуб су напустили Орбовић, Пешић, Давидовић и Лука Арсенић. Наравно да као клуб са највишим амбицијама не седимо скрштених руку, са већ препознатљивом озбиљношћу прилазимо трансферима и док ти уговори не буду закључени не бих да излазим у јавност са јефтиним нагађањима и претпоставкама“.

Планови за будућност и даље подразумевају успехе.

„Поносни смо на генерацију момака рођених 2000.године, која је освојила титулу првака Србије. Тим момцима је потребна још сезона или две не би ли добили употребну вредност и у сениорској конкуренцији и ту ћемо морати да будемо стрпљиви.  Припреме ћемо почети почетком августа, очекује нас изузетно захтевна сезона, пуна искушења и борбе на четири фронта, где ће све ипак бити подређено томе да у мају идуће године подигнемо још један шампионски пехар“, најавио је Јевтић.

Ф. Узелац

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести