Каћани стартовали поразом, Звезда сигурна

Освајач Суперкупа, екипа Црвене звезде, освојила је прве бодове у националном шампионату против рукометаша Југовића, који су се представили у изузетном светлу.
jugovic
Фото: Dnevnik.rs

Прво полувреме протекло је у знаку велике борбености и обострано занимљиве игре. Рукометаши Југовића су играли организован и врло активан позициони напад, без техничких грешака, како брзи тим Црвене звезде не би дошао у позицију да из контри постиже лаке голове.

На голу Каћану одлично је бранио млади голман Зоран Андрић. Он је сјајним интервенцијама давао подстрек саиграчима који су одржавали резултатски егал.

Истина, Каћани су били сувише слаби према најбољем играчу гостију Ненаду Мандићу, који је лако пролазио кроз Југовићеву зону углавном са позиције десног бека. Његова добра игра и донела је превагу Звезди у првом полувремену.

Иако је Звезда средином другог полувремена стекла предност од три гола разлике (14:17, 40. минут), рукометаши Југовића нису губили веру и наду, па су истом мером узвратили, чак су прешли и у вођство (19:18). Уместо да наставе у истом ритму, Каћани су платили данак младости и неискуству. У силној жељи да што пре дођу до гола грешили су, што је искусна екипа из Београда искористила и дошла до првих бодова. Звезда је потврдила да је један од кандидата за највиши пласман, док су Каћани на основу приказане игре наговестили боље дане у наставку шампионата.

Ј. Галић

Југовић - Црвена звезда 22:26 (10:11)

КАЋ: Дворана “Храм”, гледалаца 400, судије: Мошорински (Нови Сад) и Панyић (Зрењанин). Седмерци: Југовић 4 (3), Црвена звезда 4 (2). Искључења: Југовић 6, Црвена звезда 8 минута.

ЈУГОВИЋ: Миловановић, Жикић 3, Врговић 7 (3), Кочић, Вујнић 4, Младеновић, Илијин, Боснић 3, Гроздић, Андрић (11 одбрана, 1 седмерац), Марић, Витас (3 одбране, 1 седмерац), Јокић, Смиљанић, Каран 3, Петровић 2.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Шотић 2, Радисављевић, Мошић 2, Бабић 4 (1), Љубојевић, Палевић 1, Пешић 2, Љубеновић (13 одбрана), Бугариновић 2, Милосављевић, Пејчиновић (3 одбране), Матичић 1, Мандић 10, Кљајић 2 (1).

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести