Квалификације за ЕП: Рукометашице Србије данас (18) дочекују Шведску

ЗРЕЊАНИН: Рукометашице Србије, након паузе после Светског првенства, поново су на окупу, и то у Зрењанину.
rukomet
Фото: pixabay.com

У граду на Бегеју, наше девојке вечерас од 18 часова играју са Шведском у квалификацијама за првенство Европе. Селектор Србије Урош Брегар свестан је да је пред његовим играчицама тежак меч, али и да га радује повратак неколико искусних рукометашица.

– Обавили смо кратке припреме на којима смо добро радили, све је функционисало одлично, што ме мало и плаши. Што се тиче Швеђанки, оне су на Олимпијским играма биле четврте, а на СП пете, тако да је јасно о каквој се селекцији ради. Шведска игра типичан скандинавски рукомет са пуно агресивности и контранапада. Оно што ме радује јесте повратак неколико искусних рукометашица у тим попут Јелене Лавко, Јелене Трифуновић и Сање Радосављевић са којима смо добили на квалитету екипе – рекао је Брегар.

У дресу с националним грбом поново је, после повреде, Јелена Лавко за коју је утакмица са Швеђанкама изузетно важна пошто се игра у њеном родном граду, Зрењанину.


Комплетни могу много

Капитен репрезентације, Јована Стоиљковић верује у тим.

– Задовољна сам са нашим играма у протеклом периоду, поред тога сада смо комплетни, биће много лакше, и то ће свакако да нам значи против Швеђанки. Оне су заиста квалитетне, играју брз и експлозиван рукомет, али сигурна сам да можемо да им парирамо – рекла је Јована Стоиљковић.


– Драго ми је што сам се после дужег времена вратила у национални тим са још неколико саиграчица. Добро познајемо селектора и његов систем рада, тако да ћемо лако да се уклопимо. Увек је леп осећај када играмо код куће. Надам се да ће публика доћи да нас подржи и помогне нам против Швеђанки. Рођена сам у Зрењанину, у граду у коме се воли рукомет и уз подршку с трибина Кристалне дворане много лакше ћемо доћи до циља – рекла је Лавко.

В. Г.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести