Новосађанке вребају шансу против Нишлијки

Рукометашице Војводине данас почињу надметање у другом делу националног шампионата, али утакмицом другог пролећног кола, пошто екипа Зајечара, с којима су требале да играју протеклог викенда, имаја обавезе на европској сцени.
ЖРК Војводина
Фото: ЖРК Војводина

Утакмица се игра данас од 17.30 часова у СЦ Слана бара, а у госте им долази нишка Наиса, којој су Новосађанке изашле у сусрет да одиграју меч раније по повратку из Аустрије, где су у Грацу представљале нашу земљу у европском купу.

– Познато је то да је Наиса по пласману на табели и квалитету фаворит у овом мечу, али ми одлично и квалитетно радимо и имамо жељу да то на терену и покажемо, па макар то био и ривал какав је Наиса. Уверен сам да ће моје играчице да дају пуни допринос да одиграмо квалитетно и да извучемо што повољнији резултат. Спортски је да се надамо и бодовима – рекао је шеф струке Војводине Ђурађ Трбојевић.

Евентуално ако би освојиле бодове у овом сусрету, рукометашицама Војводине они не би много значиле за други део шампионата, када се буде играла плеј-аут лига.

– На те бодове не бисмо могли да рачунамо касније, пошто Нишлијке се боре за титулу.

Нама би победа добро дошла за наставак такмичења, на подизању самопоуздања, стицању квалитета и искуства, поготово у наредним утакмицама када играмо против директног конкурента Зајечара (11. фебруара), као и два дана касније у Бору у националном Купу.

На полусезони, ЖРК Војводина је довела, односно вратила, неколико бивших играчица:

Јелену Зечевић, Јовану Величковић, Тамару Жарковиж и Емилију Лазић.

– Довођењем ових играчица, знатно смо подигли квалитет екипе и рада. Сада на свакој позицији имамо по две играчице које могу да изнесу терет на првом месту опстанка у Суперлиги, али и друге циљеве. Велике напоре учинила је управа са Мишком Томићем на челу, који се труде да максимално обезбеде квалитетне услове и да заједничким снагама остваримо наше циљеве – истакао је Трбојевић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести