Квалификације за ЕП: „Орлови” прижељкују реми и у Задру

Рукометаши Србије одрадили су и неколико тренинга у дворани „Крешимир Ћосић“ у Задру, где ће сутра од 20.30 часова укрстити копља са  селекцијом Хрватске у оквиру четвртог кола квалификација за ЕП 2020.
rukometasi srbije, fonet
Фото: FoNet

Ове две репрезентације пре три дана поделили су бодове(25:25) у Штарк арени, што је изабранике Ненада Перуничића оставило у игри за пласман на шампионат Старог континента.  Могли су “орлови” и до победе да су искористили последњи напад у Београду. Дефанзивац Миљан Пушица очекује да наш тим понови добру игру у одбрани, на коју су обе репрезентације обратиле пажњу у првом сусрету.

„Очекујем да ће много тога бити другачије у односу на први меч. Хрвати ће играти пред пуном двораном, опет, ми немамо чега да се плашимо, напротив бићемо растерећенији и без грча. Потребно је то да одиграмо барем као у Београду. То значи да поновимо првенствено добру одбрану. Успели смо да спречимо њихове нападаче да постигну много голова. Уз известан напредак у нападу, могли бисмо да парирамо током целе утамице“, рекао је члан немачког Минхена, који је навикао на пуне хале у најјачој лиги на свету Бундеслиги.

„Морамо да се прилагодимо атмосфери која нас очекује и извучемо максимум. Биће изузетно тешко, али и коректно међу играчима на терену, што је најбитније.“

И лево крило Вања Илић не осећа притисак.


Вујић и Радивојевић остали у Београду 

Селектор репрезентације Србије Ненад Перуничић саопштио је да су Вујић и Радивојевић остали у Београду.

„Богдан је и пре доласка био само у оптицају за први меч. Одрадио је велики посао с обзиром на тежину повреде скочног зглоба. Осам дана без тренинга, не бих да га доводим у било какав ризик. То је тако било и договорено. Што се тиче Стефана, мислим да на психолошком плану није баш за овакве утамице. Хтео сам да га поштедим било каквих тензија, да мора нешто“, рекао је Перуничић.


Фото: FoNet

„Било је доста добрих ствари у Београду. Гледали смо, анализи утакмицу, доста ствари смо одрадили, остају ситнице да се поправе да би одиграли још једну утакмицу на високом нивоу. Потрудићемо се да бар поново поделимо бодове са таквим противником као што је Хрватска, што неће бити ни мало лако. Овог пута ће бити више нервозе на њиховој страни и у томе видим нашу шансу и у Задру“, сматра млађи од браће Илић, члан шпанске Ла Риохе.

„Навикли смо кроз каријере да се носимо са притиском. Сигурно је да ће бити специфично, али нико се не плаши. Пуна хала ће бити још један мотив више.“

Селктор Перуничић је рекао да играчи могу „позитивно, али и негативно” да одреагују на пуне трибине.

„Хрватска је била велики фаворит у Београду, и овде је. То је реалност. Оно што су момци више изнели на психолошком плану је било изнад њихових граница, утакмица је 55 минута била у егалу. Морамо да останемо фокусирани. Увек желим победу, али с обзиром на противника, нерешено против Хрватске је велика ствар. Држаћемо се нашег пута да желимо да покажемо зубе свима, спортски, витешки.  Када изађемо на терен, наш фокус ће бити само на игри“, категоричан је наш селектор.

Ј. Галић 

Група 2

Сутра

Хрватска - Србија              (20.30)

Швајцарска - Белгија         (14)

1. Хрватска       3      2      1      0      86:78        5

2. Швајцарска   3      2      0      1      85:80        4

3. Србија           3      0      2      1      76:81        2

4. Белгија          3      0      1      2      77:8  5

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести