РК Војводина представио појачања пред дуел са Тартаном

Са озбиљним плановима и јасним циљевима Војводина је ушла у нову сезону, где је очекују велики изазови, којима је она, према ономе што је речено на конференцији за медије на Сланој бари, у потпуности дорасла.
rukomet
Фото: Милан Потпара, Милан Ђукић, Рајко Продановић и Борис Ројевић, фото: Дневник

Представљена су два појачања, десно крило Рајко Продановић и леви бек Милан Потпара, а председник клуба Милан Ђукић најавио је долазак још једног, или два играча до краја прелазног рока.

„У складу са политиком клуба, после освојене титуле, кренули смо у системско подмлађивање састава. Да бисмо били конкурентни за оно што планирамо у јуну, морамо, међутим, да имамо и старије играче, од којих ће  и млађи учити. У потрази смо за још једним, два бека“, рекао је Ђукић.      

Потпис на двогодишњи уговор ставио је бивши репрезентативац Продановић, који је у државном дресу постао вицешампион Европе 2012. године. Имаће прилику сутра у 19 часова на Сланој бари да дебитује у црвено–белом дресу у мечу другог кола СЕХА лиге против Татран Прешова.

„Имам 32 године и нисам дошао овде да завршим каријеру, него да играм на врхунском нивоу и помогнем клубу и млађим играчима. Татран је озбиљна екипа, која је задржала окосницу и довела добра појачања. Неће бити лако, али мислим да треба да верујемо да можемо да победимо такве екипе код куће, а у гостима да пружимо што већи отпор“, казао је Продановић.

Милан Потпара је 96. годиште, играо је за Црвенку, а у Нови Сад је стигао из суботичког Спартака и члан је јуниорске репрезентације.


Поверење Ројевићу

Управа Војводине указала је поверење Борису Ројевићу, па ће он бити стратег следеће три године.

„Мислим да је уговор потписан на обострано задовољство. Трудићу се да у следеће три године донесем пуно радости свима којима је Војводина у срцу. Током сезоне биће још победа и пораза, јер је то саставни део спорта, али гледаћемо да будемо све бољи како време буде одмицало“, поручио је Ројевић.


„Дошао сам у Војводину јер желим да се борим за титулу. Хоћу да направим искорак у каријери и да будем у игри за трофеје, јер никада до сада нисам имао прилику за то. Војводина је клуб који је здрав за младе играче и уз старије, искусније, много ћемо научити“, изјавио је Потпара, који је, такође, потписао двогодишњи уговор.  


Јубилеј

Војводина ове године обележава леп јубилеј - 70 година од оснивања, а председник клуба најавио је и свечану академију поводом јубилеја.

„Планирамо да то буде у октобру и идеја је да поред свих заслужних за успехе клуба претходних година окупимо прву шампионску генерацију“,  најавио је Ђукић.  


Млади бек нема право да игра у данашњем мечу, а тренер Борис Ројевић и даље има кадровских проблема.

„Играмо, после Вардара, са најквалитетнијом екипом у СЕХА лиги, која је учесник и Лиге шампиона. Нисмо оптерећени резултатом, а имамо и проблема са повредама. Душко Челица је био пет дана на штакама, Мирко Милашевић две седмице не тренира, а Потпара нема право да игра. Оно што ми показујемо већ четири месеца јесте да што смо у тежој ситуацији играмо све боље. Екипа је нова и биће нам потребно месец, два да уђемо у жељени ритам“, рекао је Ројевић.

Текст и фото: К. Бугарски

СЕХА ЛИГА

1. Војводина       1      1      0      0      27:20        3

2. Вардар           1      1      0      0      34:28        3

3. Мешков          1      1      0      0      33:29        3

4. Стеауа            1      1      0      0      26:25        3

5. Нексе              1      1      0      0      23:22        3

6. Загреб            1      0      0      1      22:23        0

7. Татран            1      0      0      1      25:26        0

8. Извиђач          1      0      0      1      29:33        0

9. Металург        1      0      0      1      28:34        0

10. Жел.Ниш      1      0      0      1      20:27        0

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести