Рукометаши Србије на пријему у Градској кући у Новом Саду

НОВИ САД: Рукометаши Србије започињу квалификације за Европско првенство 2024. године утакмицом против Финске 12. октобра од 18 часова у хали СПЦ „Војводина“ у Новом Саду.
r
Фото: novisad.rs

Тим поводом члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примио је у Градској кући председницу УО Рукометног савеза Србије Милену Делић, селектора мушке рукометне репрезентације Србије Тонија Ђерону, техничког директора Рукометне репрезентације Ратка Николића, председницу рукометног савеза Града Новог Сада Татјану Мевдед, као и репрезентативца Богдана Радивојевића.

Пожелевши им добродошлицу у Нови Сад Огњен Цвјетићанин је изразио задовољство што ће се утакмица против Финске одиграти на новосадском Спенсу.

- Нови Сад је град спорта и редовно смо домаћини највећих међународних такмичења, на којима смо и доказивали да смо на висини задатка и да заједничким радом успевамо да задовољимо светске стандарде. Новосађани ће имати прилику да уживају у добром рукомету и да бодре нашу репрезентацију током квалификација. Овакви догађаји имају вишеструки значај за град, важни су и за привреду и туристичку промоцију. Такође, надам се победи на утакмици у среду, али и да ће овај догађај допринети популаризацији рукомета у Новом Саду – рекао је Огњен Цвјетићанин и додао да очекује да ће Новосађани доћи у великом броју да подрже наше рукометаше.

Председница УО Рукометног савеза Србије Милена Делић захвалила се на добродошлици и срдачном пријему у Градској кући.

- Имамо велику подршку Града Новог Сада и свих оних који учествују у организацију овог догађаја. Верујем да ће се све ово што је претходило пресликати и на саму утакмицу и да  ћемо показати да смо спремни да одговоримо сваком изазову. Бићемо ветар у леђа нашим репрезентативцима на путу ка победи, а тиме ћемо на најбољи начин промовисати рукомет – истакла је Милена Делић.

Србија се налази у квалификационој групи 2, а ривали на путу до Европског првенства биће селекције Норвешке, Словачке и Финске. Рукометаши Србије ће у октобру одиграти мечеве првог и другог кола квалификација за континентални шампионат. Квалификације започињу на домаћем терену сусретом са Финском у Новом Саду, док ће у недељу, 16. октобра гостовати у Словачкој у Прешову.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести